MESSI: HLAVNÍ NOČNÍ MŮRA BERNABEU

MESSI: HLAVNÍ NOČNÍ MŮRA BERNABEU

Hlavním nebezpečím pro hráče Realu bude samozřejmě Lionel Messi, jak tomu bylo i v předchozích letech. Na Santiago Bernabeu skóruje často a rád, z jeho 24 branek jich 14 padlo na domácí půdě bílého baletu. Připomeňme si je všechny. 

Vše začalo 2. května 2009, kdy se pod vedením Guardioly, který byl v Barce první sezónu, trefil rovnou dvakrát. Výhra 6:2 bude ve vzpomínkách fanoušků žít ještě dlouho. 

Další střelecká báseň přišla v další sezóně, kdy Messi obdržel Xaviho přihrávku, obehrál si Albiolu a pravačkou přelstil Casillase. Zápas skončil výhrou 2:0. 

V sezóně 2010/11 se kluby střetly během několika málo dní. V lize skóroval z penalty a v Lize mistrů za sebou nechal několik obránců Realu, a tím z jeho gólu udělal jeden z nejlepších (ne-li nejlepší), který kdy Realu dal. Posuďte sami:

Také se trefil v sezóně 2011/12, kdy se prosadil přes Pepeho a obelstil Casillase. Následně však musel rok čekat na Španělský superpohár, kdy vstřelil gól z volného kopu, to bohužel k vítězství titulu nestačilo.

Jeho další gól v lize přišel v sezóně 2012/13, tentokrát mu nedokázal zabránit Diego Lopez. V následující sezóně se Messimu podařilo dát rivalovi druhý hattrick, jeho první na Santiago Bernabeu. Dvě penalty mu dopomohly dovést tým k výhře 4:3. 

Po hattricku však musel pětinásobný vítěz Zlatého míče čekat celé tři roky, než mohl na Bernabeu opět slavit. Čekání ale stálo za to, jak se ukázalo. V posledním ligovém Clasicu vstřelil druhý gól v posledních minutách zápasu a jeho oslava se stala jednou z nejslavnějších, když si sundal dres a ukázal jej směrem k tribuně. Rozhodl totiž o výhře Barcy 3:2 a zároveň si připsal 500. gól v dresu Blaugranas. Lepší výroční gól už to asi ani být nemohl! 

Již zítra se Messi na Bernabeu vrátí a je jasné, že bude chtít své skóre navýšit. Pokud se mu to podaří, potvrdí tím také, že si ocenění Pichichi opravdu zasloužil. Nezbývá, než mu držet palce. Přezdívku G. O. A. T. (the Greatest Of All Times) přece nezískal jenom náhodou. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat