MESSI, KRÁL FINÁLE

MESSI, KRÁL FINÁLE

Před finále se pokaždé říkají ty stejné věci: Je to jeden zápas, vyhrát může každý, forma je nepodstatná atd... Dalo by se s tím souhlasit. Co je ale jasné je fakt, že Messi je pro úspěšné finále důležitý. Mnoho fanoušků na něj zítra jistě bude spoléhat. Barcelona ze 17 finále vyhrála 14, když Messi hrál. S ním v týmu je všechno optimističtější a když se věci zdají být těžší, tak se můžete spolehnout na to, že Messi něco vymyslí. 

Messi už hraje finále za Barcelonu asi 12 let. Jeho statistiky za tu dobu jsou se třemi prohrami opravdu slušné. Hrál také devět finále na dva zápasy, kdy z devíti vyhrál 6 a prohrál zase tři. Celkově je to tedy 26 finále, 20 výher, úspěšnost je tedy 77 procent, což je velmi dobrý výsledek. 

Podařilo se mu s Barcou vyhrát 6 finále na jeden zápas v řadě: S Athleticem Bilbao, Juventusem, Sevillou, River Plate, opět Sevillou a Alavesem. V každém z těchto zápasu Leo buď skóroval nebo někomu asistoval. 

V Madridu bude Leo mířit na další finálové vítězství, které by ho dostalo už na 31 trofejí s Barcelonou, což je neuvěřitelné číslo. Doufejme, že se to tedy Barce zítra podaří. 


Zdroje: www.sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat