Messi: Na Santiagu Bernabéu hrajeme jako rovný s rovným, na Camp Nou je to těžší

Messi: Na Santiagu Bernabéu hrajeme jako rovný s rovným, na Camp Nou je to těžší

Lionel Messi včera převzal trofeje pro nejlepšího střelce a hráče v rámci LaLigy Santander a její sezony s označením 2018/19 a u této příležitosti podal krátké vyjádření pro předávající deník se sídlem v Madridu, Marca.


Proč je i přes vítězství 5:1 loni na podzim lepší hrát s Realem na Bernabéu než na Camp Nou?

Když hrajeme na Bernabéu, je tam mnohem více volných míst. Soupeři vycházejí výše, protože mají takovou povinnost jako domácí tým a lidé je k tomu povzbuzují. Na Camp Nou má Real odlišnou taktiku, čeká o něco více vzadu a je více kompaktní. Provádí protiútoky, protože má rychlé hráče. U nich hrajeme 90 minut jako rovný s rovným, tady je to těžší.

Zaskočilo tě, že byl Zidane tak moc kritizovaný na začátku sezony po tom všem, čeho s Realem dosáhl?

Ano, ale lidé, kteří se už mnoho let zajímají o fotbal ve velkoklubech vědí, že to je normální. Velice brzo zapomenete na to, čeho jste v minulosti dosáhl a vyžaduje se to den za dnem. Zidane určitě při svém návratu věděl, že ty tři Ligy mistrů už nadále neměly význam a požadavky byly stejné, jako v první den. Trenéři a hráči vědí, že jsou v záři reflektorů a musí se s tím sžít.

Myslíš si, že Hazard dokáže zaplnit mezeru po Cristianovi?

Má velmi velké dovednosti, je odlišný a dokáže narušit rovnováhu, nicméně od Cristiana se liší. Disponuje odlišnými charakteristikami a je obtížné Ronalda nahradit. Hazard je však také skvělým hráčem.

Co si myslíš o tom, že tví spoluhráči, kteří byli v minulosti důležitý, nebo i ty sám musí začít zápas na lavičce a odpočívat?

Domnivám se, že jsme velmi důležití. Někdy je řada na někom jiném, aby si zahrál a vy to musíte přijmout co nejlépe to jde. Nejdůležitější je, aby se celá kabina cítila důležitá, protože potřebujeme mít všechny motivované, aby se dosáhlo cílů.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat