Messi se nevzdá v boji o Zlatou kopačku, konkurence je však vysoká

Messi se nevzdá v boji o Zlatou kopačku, konkurence je však vysoká

Deník Mundo Deportivo přinesl zprávu, že se Leo Messi nehodlá vzdát letošní Zlaté kopačky, kterou prozatím vede Robert Lewandowski. Argentinec mezitím čeká na restartování španělské nejvyšší soutěže a pak bude mít 11 zápasů na dohnání a předskočení polského šutéra.

Ten se ale těší životní formě, když po návratu Bundesligy po koronavirové pandemii dal 4 branky a vede s devětadvaceti zásahy tabulku střelců nejen u našich západních sousedů, ale také v souboji o Zlatou kopačku. Messimu zde patří 6. místo za jeho 19 gólů. Vzdávání však nepřipadá v úvahu, vždyť na dorovnání bilance Lewandowského bude mít 11 příležitostí.

V sezoně 2012/13 se mu v devatenácti po sobě jdoucích zápasech podařilo pod Titem Vilanovou nasázet 30 branek a mezi tehdejšími soupeři Barcy byla taková jména, jako Real Madrid, Athletic, Atlético, Espanyol, Real Sociedad, Sevilla a Valencia. Teď má sice k dispozici méně kol, ale také v kratších intervalech ukázal v historii několik podivuhodných sérií.

Například tu, kdy za éry Ernesta Valverdeho dal tucet gólů v osmi duelech za sebou. V ročníku 2014/15, kdy barcelonské trenérské kormidlo držel Luis Enrique, se pak Leo urval z řetězu a v šesti zápasech za sebou dal celkem 11 gólů. A kdo by mohl zapomenout na poslední rok Josepa Guardioly a 20 Messiho branek v 11 utkáních (i když v jednom se neprosadil).

Musí se však dodat, že stejně jako může rodák z Rosaria dohnat ztrátu, může i vedoucí střelec svůj náskok naopak navýšit. Do konce aktuálního ročníku nejvyšší německé ligy zbývá už jenom 6 kol. Pokud nás ale něco naučila historie, tak fakt, že pro Lionela Messiho není nic nemožné a nelze jej předčasně odepisovat ze souboje - ačkoliv on sám individuální ocenění tolik neřeší.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat