Messi se svým 113. gólem v Lize mistrů prosadil proti 33. různému soupeři a v 15. ročníku této soutěže v řadě

Messi se svým 113. gólem v Lize mistrů prosadil proti 33. různému soupeři a v 15. ročníku této soutěže v řadě

Rekordní večer zažil včera na Edenu Lionel Messi, který už ve 3. minutě vzájemného mače proti Slavii otevíral skóre. Nejen, že se jednalo o jeho 113. přesný zásah v nejprestižnějším klubovém turnaji, ale také se v něm dostal na střeleckou listinu patnáctým rokem za sebou a ještě proti novému sokovi.

Lionela Messiho zkrátka nejde zastavit, ačkoliv o tom před začátkem zápasu jeho Barcelony s pražskou Slavií byla znovu řeč. Argentinec se hned zkraje utkání postaral o nastartování gólového konta, když využil kombinace s Arthurem Melem a poslal hosty do vedení 1:0.

Jelikož se proti této české opozici ještě neprosadil (na rozdíl od svého kolegy z útoku Luise Suáreze, jemuž se to povedlo ještě s Ajaxem hned dvakrát a to při svém debutu v Lize mistrů v roce 2007 a o rok později v Poháru UEFA), zapsal si na svou pažbu 33. oběť.

Tím dorovnal záznamy ikon Realu Madrid Raúla Gonzáleze s Cristianem Ronaldem. Na 4. místě v této pomyslné tabulce je charismatický Švéd Zlatan Ibrahimovič, který se v rámci této soutěže prosadil proti devětadvaceti různým protivníkům.

Leovi se prozatím nepodařilo dát gól v Champions League Rubinu Kazaň, Atlétiku Madrid, Benfice Lisabon, Udinese, Levski Sofií, Borussii Dormtund a Interu Milán. S posledními dvěma se však ještě letos střetne ve skupině a to v odvetných zápasech na Camp Nou, resp. stadionu Giuseppeho Meazzy.

Patnáct let v řadě

K tomu byla Messiho 113. trefa v Lize mistrů významnou i z toho hlediska, že se poprvé radoval z branky v tomto turnaji v sezoně 2019/20. Od ročníku 2005/06 se mu to tedy alespoň jednou povedlo pokaždé. Po vlažném startu zapříčiněném zranění se tak v rodákovi z Rosaria probouzí ta pravá bestie.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat