Messi vyhrál anketu FIFA The Best Men’s Player, mezi ženami triumfovala Rapinoeová

Messi vyhrál anketu FIFA The Best Men’s Player, mezi ženami triumfovala Rapinoeová

Na včerejším galavečeru v Miláně byli zveřejněni vítězové letošních cen po záštitou fotbalovou konfederací FIFA. V hlavní anketě zvítězil Lionel Messi, pro kterého to bylo debutové vítězství. V ženské verzi stejné ceny vyhrála Megan Rapinoeová.

V milánském Teatro alla Scala včera proběhla slavnostní událost spojená s předáváním cen FIFA The Best, které v roce 2016 nahradily spojený projekt s magazínem France Football Zlatý míč, jenž opět pokračuje samostatně. Mužskou sekci opanoval poprvé Argentinec Lionel Messi z Barcelony.

Je to pro mě speciální večer. Mám to štěstí, že má žena a dvě z mých tří dětí jsou zde se mnou. Je to poprvé, kdy jsou tady a užít si tohle s nimi je unikátní,“ pravil na pódiu po převzetí trofeje. Připomeňme, že v letech 2010, 2011, 2012 a 2015 triumfoval v již zmíněném FIFA Balon d’Or.

Za sebou nechal nositel čísla 10 z Rosaria Cristiana Ronalda z Juventusu a Virgila van Dijka z Liverpoolu. Mezi hráčkami se radovala Megan Rapinoeová, která spolu se svou trenérkou Jill Ellisovou byla takto oceněna po letošním světovém šampionátu ve Francii.

Co se týče trenérů v mužském fotbale, zde si připsal vítězství Jürgen Klopp. před Josepem Guardiolou s Mauriciem Pochettinem. Mezi brankáři se radovali liverpoolský Alisson Becker a poprvé také Sari van Veenendaalová mezi ženami.

FIFA/FIFPro World XI

Chybět nemohly ani nejlepší jedenáctky. Vedle té mužské ve složení Alisson – Matthijs de Ligt, Sergio Ramos, van Dijk, MarceloLuka Modrič, Eden Hazard, Frenkie de Jong – Messi, Kylian Mbappé, Ronaldo se skládala poprvé i ta ženská.

Vedle výše jmenované van Veenendalové se do ní dostaly Američanky Kelley O’Haraová, Julie Ertzová, Rose Lavelleová, Alex Morganová a Rapinoeová, Wendie Renardová s Amandine Henryovou, Marta Vieira da Silvová, Lucy Bronzeová a Nilla Fischerová.

Zbylá ocenění

Cenu fanoušků získala maminka Silva Greccová, jež doprovází a popisuje svému slepému synovi zápasy brazilského celku Palmeiras, Puskásovu cenu pro nejkrásnější gól pak Daniel Zsori za jeho nůžky v utkání Debrecenu s Ferencvarosem, které rozhodly zápasy ve prospěch jeho týmu.

Posledním předávaným oceněním byla fair-play cena, kterou dostal Marcelo Bielsa a jeho výběr Leedsu United. Svérázný kouč se totiž nakonec vzal postupu, když v jednom z ligových zápasů nařídil svým hráčům, aby soupeř vyrovnal poté, co se jeho tým ujal vedení se zraněným soupeřem.


Zdroje: fifa.com



Diskuze

Gratuluji Messiáši! Zaslouženě!smileysmiley

24.09.2019, 08:16

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat