MESSIHO 17 LET V BARCELONĚ

MESSIHO 17 LET V BARCELONĚ

Lionel Messi začal v nižších oddílech barcelonské akademie, konkrétně v mládežnickém B týmu do čtrnácti let (španělsky Infantil B). Dnes je to přesně sedmnáct let a klub výročí oslavil prostřednictvím sociálních médií. 

Jeho příchod do La Masie byl prvním z kroků na jeho cestě mezi nejlepší hráče Barcelony. Teď je příkladem a vzorem pro každé dítě v akademii. "Byl to začátek příběhu, který ještě neskončil," tak znělo prohlášení klubu. 

10 ukázek toho, jak 18letý Messi čaroval s míčem:

Klub zveřejnil několik videí, které ukazují jedny z Messiho nejlepších výkonů v mládežnických týmech. Už od mala Messi dokázal dělat triky, díky kterým byl o pár kroků před ostatními. I přes menší výšku se dokázal prosadit, stačilo, aby se k němu dostal míč a s tím dokázal neuvěřitelné věci. Je to nejlepší hráč, který kdy La Masií prošel a jeho příchod, konkrétně smlouva sepsaná na kapesníku vstoupila do paměti všem. 

Co se Messiho týče, superlativy není třeba šetřit. Kolik ocenění a trofejí za celou dobu získal není snadné spočítat. Navíc to vypadá, že ve 30 letech Messi nijak zpomalovat nehodlá. Jak sám přiznal, změnil se jeho styl, má nad hrou větší kontrolu a stahuje se více dozadu. Je také třeba zmínit, že skórovat z volných kopů třikrát v řadě se jen tak nepodaří. Důležitý zápas s Atleticem Madrid zachránil, uvidíme, jak si povede dále. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Iago Aspas 4
6. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat