Messiho bolesti nejsou brány jako zranění a měl by být připraven na Mallorku, tvrdí fyzioterapeut

Messiho bolesti nejsou brány jako zranění a měl by být připraven na Mallorku, tvrdí fyzioterapeut

I přesto, že oficiální kanály FC Barcelony informovaly už v pátek, že Lionela Messiho trápí bolesti čtyřhlavého stehenního svalu, fyzioterapeut Lluis Puig uklidňoval pro rozhlasovou stanici Cadena COPE všechny culés, že toto poranění není tak vážné.

Kvůli Messimu se nemusíte obávat, jelikož kontraktura není ani považována jako zranění. Svaly se ozývají kvůli úsilí, které vynakládají a Messi by měl být připraven na utkání s Mallorkou, jelikož jde o triviální záležitost, která se týká přenastavení na situaci, kterou prožívá. A nezáleží na tom, zdali to vychází z předchozího poranění. Jelikož vím, že Messi trénuje na 300 %, je normální, že je trošičku přetížený a jeho čtyřhlavý stehenní sval jej může bolet kvůli adaptaci nebo kvůli častějším dotykům s míčem v průběhu intenzivnější práce.

Nyní se v rozmezí pár dnů sehraje hodně duelů a bude tak málo času na zotavení. Objeví se psychické napětí a u některých strach ze zranění. Zatím se neví, zdali Barcelona zapracovala i po mentální stránce a jestli dokáže rozdat úsílí tím, že bude správně pracovat. Možnost pětkrát vystřídat může Barceloně ublížit, jelikož obvykle hrála proti unavenému soupeři a nyní to pro ní bude složitější. A problém Fatiho chrupavky může mít co do činění s jeho pubertou, jak už říkal i on sám. Proto vynakládá úsilí. Takové věci jsou součástí jeho kariéry.

Na závěr dodejme, že stále ještě dvaatřicetiletý rodák z Rosaria se nezúčastnil čtvrtečního a pátečního tréninku a média už začala spekulovat o tom, zdali se stihne uzdravit do utkání s Mallorkou. V sobotu už cvičil na Camp Nou a v průběhu týdne zatím také pracoval bez potíží s ostatními ve skupině.

Sport přitom tipoval, že se k nim přidá až v pondělí a předtím právě v pátek, kdy se tak nestalo. Obvykle se takový typ zranění podle plátku AS léčí 7 až 10 dní a zdravotnický personál se rozhodl minulý týden nic neriskovat. Alfredo Martínez z Ondy Cero se pak rovněž domnívá, že Messiho start není v ohrožení.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat