Messiho klauzule o možném odchodu zadarmo vypršela

Messiho klauzule o možném odchodu zadarmo vypršela

Zámořská stanice ESPN připomněla, že s úderem pondělní půlnoci vypršela Lionelovi Messimu opce v jeho kontraktu, která mu do data 30.5.2020 umožňovala zdarma odejít. Potvrdily to i klubové zdroje, kterým žurnalisté pracující pro již zmíněný kanál poslali dotaz.

Argentinec podepsal svou prozatím poslední smlouvu s Barcelonou v roce 2017 a ta má platnost do konce příštího ročníku. Její součástí ale byla i klauzule, díky které mohl do konce května tohoto roku hráč odejít zcela zdarma. V tomto datu se mimochodem mělo uskutečnit finále Ligy mistrů UEFA v Istanbulu, nad kterým se nyní vznáší otazníky.

Ovšem zpět k Messimu. Tuto klauzuli odhalili loni v září novináři z listu El País a potvrdil to i jeho spoluhráč Gerard Piqué. „Leovi bylo díky tomu, co vše pro Barcelonu udělal, umožněno právo rozhodnout o tom, jaká bude jeho budoucnost.“ Spekulovalo se, že by dvaatřicetiletý rodák z Rosaria zamířil do Manchesteru City za Josepem Guardiolou.

On sám však nikdy neřekl, že by chtěl Katalánsko opustit. Stejně tak ale tvrdil, že by mohl svou kariéru ukončit ve svém mládežnickém celku, Newell's Old Boys. Vedení Barcy nesmí zapomínat na to, že i přes tato tvrzení mu příští rok vyprší kontrakt a málokdo si dokáže představit odchod současného kapitána. Proto je potřeba s ním podepsat novou dohodu.

Až donedávna se Josep Maria Bartomeu, prezident FCB, nechal slyšet, že by chtěl nositeli čísla 10 nabídnout obdobnou smlouvu, jako v případě Andrése Iniesty - čili prakticky nekonečnou s tím, že až hráč si určí, kdy jí ukončí a bude moci odejít bez nároku na přestupovou částku. Jednání s hráčovým otcem by mělo započít už brzy.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat