Montjuïc, magická pevnost

Montjuïc, magická pevnost Foto: www.fcbarcelona.com

Každý, kdo tvrdil, že FC Barcelona může mít problémy s hraním zápasů na Estadi Olímpic Lluís Companys, se velmi, velmi mýlil. Od 29. dubna loňské sezóny zde Barça vyhrála každý soutěžní zápas, který odehrála, počínaje výhrou 4:2 nad Valencií a následnými výhrami nad Realem Sociedad, Rayo Vallecano, Athletic Clubem, Valladolidem, Getafe, Young Boys a nyní Sevillou, což je nejdelší série domácích výher od doby, kdy tým začal hrát na Montjuïcu. 

A v této sbírce bylo i několik důležitých vítězství - padlo v ní celkem 29 gólů (3,6 na zápas) a ve třech zápasech padlo pět a více branek. Největší bylo zničení Valladolidu 7:0, zatímco Young Boys a Sevilla jich obdržely pět. Na druhou stranu Barça pustila jen čtyři a šest z osmi zápasů skončilo čistým kontem.

A ukazuje se, že je to nakažlivé. Vítězství nad Sevillou, přestože se hrálo v neděli večer, sledovalo 47 848 diváků, což překonalo 46 448 diváků, kteří přišli na zápas s Athletic Club. 

Rychlá jízda

Další příjemnou věcí je, že Barça odvádí svou práci rychle. Je to vlastně vůbec poprvé, co tým vstřelil tři nebo více gólů v prvním poločase ve třech po sobě jdoucích zápasech (Young Boys, Alavés (venku) a Sevilla). Ve všech třech těchto zápasech byl stav po prvních 45 minutách 3:0. 

Góly z dálky

Pedri a Pablo Torre skórovali proti Seville zpoza pokutového území a zvýšili tak počet těchto gólů v sezoně na sedm, což je nejlepší výsledek týmu v této fázi sezony za posledních deset let a také nejvyšší v pěti velkých evropských ligách (Manchester City je druhý s 9 góly). Zajímavostí je, že Pedriho gól byl z největší dálky v jeho kariéře a překonal ten, který vstřelil v roce 2022 proti téže Seville!

Lewy a Pablo Torre: Gól každých 67 minut

Pablo Torre nedostává příliš mnoho šancí, ale z těch, které má, vytěžil maximum. Díky nedělní rychlé brance má nyní na svém kontě tři góly z 202 minut, což je v průměru jeden gól každých 67,33 minuty a řadí ho to na sedmé místo v pěti největších evropských ligách s téměř totožnou bilancí jako pátý Robert Lewandowski s gólem každých 67,08 minuty.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 27
2. Real Madrid CF 24
3. Club Atlético de Madrid 20
4. Villarreal CF 18
5. Athletic Club 17
6. RCD Mallorca 17
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 12
2. Ayoze Pérez 6
3. Kylian Mbappé 6
4. Vinicius Junior 5
5. Raphinha 5
9. Lamine Yamal 4
21. Pedri 3
22. Dani Olmo 3
30. Pablo Torre 3
77. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat