Může mít brzy Barcelona znovu svůj vysněný tým? S trochou štěstí, proč ne

Může mít brzy Barcelona znovu svůj vysněný tým? S trochou štěstí, proč ne
Každý barcelonský fanoušek chce svůj tým mít opět na vrcholu. Musíme se však podívat realisticky na situaci Xaviho mančaftu, a to jak z hlediska finanční situace, tak i možných přestupů. O talentované hráče nemá nouze a s několika dalšími posilami bychom mohli v brzké budoucnosti vidět opět klub světové kvality.
 

Marc-André ter Stegen má již třicet let. Jako brankář má za sebou mnoho sezón na nejvyšší úrovni. Nelze opomenout jeho fenomenální start do letošní sezóny. Zabránil 87,5% střel, kterým čelil. V LaLize inkasoval pouze šest gólů, přestože očima statistik se očekávalo, že inkasuje minimálně branek osm. Klíčový muž sestavy.

Ohledně pravého obránce je situace složitější. Pozice, kterou musí katalánský velkoklub posílit. Zřejmě ideálním jménem by byl příchod Arnau Martineze. Jeho tržní hodnota se odhaduje na 9 milionů eur a má zkušenosti z La Masie. 19letého mladíka můžeme vyzdvihnout pro jeho defenzivní práci, jelikož také umí nastoupit na stoperovi.

Tandem ve složení Ronald Araujo a Jules Koundé je pro každého trenéra snem. Fyzicky jsou na nejvyšší úrovni. Díky těmto dvěma stoperům může Barcelona držet vysokou defenzivní linii, což dává soupeři méně času na míči na vlastní polovině.

Post levé obrany by měl být také vyřešen. Alejandro Balde zaznamenává tuto sezónu vskutku průlomovou. Xavi by měl dostat pochvalu za to, že mu důvěřuje. Spolehlivý v obraně, ale také jeden z nejlepších hráčů, kteří dokážou vyvést míč. Jakmile je v plné rychlosti, nelze zastavit. S defenzivnějším pravým bekem by mohl získat více svobody na útočící polovině.

Oddanost Frenkieho de Jonga u mnohých postrádá logiku. Bez ohledu na situaci chce v Barceloně zůstat. Jako jediný defenzivní záložník nijak zvláště nevyniká, není to jeho Je nepravděpodobné, že klub bude mít prostředky na nákup lepšího hráče, než je právě Holanďan.

V kombinaci s nizozemským reprezentantem vytváří Pedri Gavi flexibilní trio, kde si v záloze mohou hráči během utkání vyměňovat pozice. Gavi může krýt Frenkieho, pokud vystoupí. Gaviho motor bude klíčový, stejně jako jeho schopnost být hráčem box to box. Pedri má už nyní pod taktovkou střed hřiště.

Dembele, Moukoko, Fati případně Ferran Torres. Luxusní útočná trojka, respektive čtyřka, která by se vzájemně skvěle doplňovala. Pokud by Barcelona přivedla Moukoka z Borrusie Dortmund jako volného hráče, mohl by v týmu zůstat navíc Raphinha stejně jako Dembele. Kromě toho by postupně mohl dostávat šance mladičký Lamine Yamal.

Ideální sestava FC Barcelona do následujících sezón:

ter Stegen

Arnau Martínez – Araujo – Koundé – Balde

Gavi – de Jong – Pedri

Dembele – Moukoko – Fati


Zdroje: Twitter



Diskuze

Tento typ článkov (špekulácie, prestupy, ideálna zostava apod.) mám osobne rád, hlavne počas "hluchej" časti sezóny. Zároveň sa na nich ale zvačša dosť bavím, kedže nezriedka ide o zbožný tip, či názor autora, ako by to na papieri mohlo vyzerať a fungovať smiley

Pretože napísať, že Dembele, Moukoko, Fati případně Ferran Torres je luxusná útočná trojka, respektive čtyřka, to naozaj vyznieva skor ako želaniesmiley

ad Moukoko - ide o hráča, ktorý dal dohromady vo svojom živote 6, slovom šesť, gólov...to ozaj z neho ideme robiť súčasť vysneného tímu ? už teraz sa ukazuje, aký veľký prepal bude zrejme Raphinha, ktorý mal dobrú jednu sezónu, a tu si ideme maľovať ružové budúcnosť s 18 ročným chlapcom, ktorý ešte nič neukázal...

čo sa týka Dembeleho, Fatiho a Ferrana - nebyť finančnej situácie Barcelony, Dembele by bol už dávno preč, tento hráč dlhodobo dokazuje, že jeho prestup bol panickou reakciou na predja Neymara, a nebyť Coutinha, tak sa v súvisloti s ním bavíme o najhoršom prestupe histórie klubu. Ferran je hráčom, ktorého sa rád Guardiola zbavil za pekné peniaze, je pravda mladý a perspektívny, ale zatiaľ neukázal nič, čím by svoju cenovku potvrdil, góly proti Plzni neberiem ako merítko kvality. Smutný je príbeh Fatiho, u ktorého dúfam, že nepojde o podobný prípad ako boli talenty typu Deulofeu, Munir apod., ktorí sa nakoniec zakopali v tímoch typu Getafe, Watford, či Udinese...aktuálne Fati na Barcu nemá...

02.01.2023, 12:20
Klokanomet vikinecek

Only Mbappé, Neymar, De Bruyne, and Messi have more assist than Dembélé (20) in 2022.

02.01.2023, 15:47

Dle mého máme vyřešenou jenom zálohu. Tahle trojce je základ i lavičku Kessie, Torre a případně Nico nemáme špatnou do zápasu se slabšími týmy.

Araujo je bohužel skleněný (mimochodem v podstatě od začátku kariéry mezi dospělými). Balde super, Kounde taky, Christensen super jako 3, stoper.

No a útok je katastrofa. Lewa mladší nebude, Torres, Fati, Raphinha nejsou hráči, se kterými budeme vyhrávat LM. Fati zahrál dobře naposedy v 16 letech (samozřejmě ne jeho vinou), Torres měl dobré tak 2-3 zápasy a Raphinha tak první dva. Dembele má jeden skvělý zápas a 3 naprosto katastrofální. Co mu odešel kámoš Auba, tak zase chce góly on sám, ale bohužel to líta všude jen ne do brány.

Jako s tímto týmem určitě budeme bojovat o vítěze v lize, ale v LM případně EL nemáme šanci

02.01.2023, 13:31
cechoma cechoma

Araujo vynechal za poslední 3 zápasy 42 zápasů kvůli zranění. Na něho se prostě nemůže spoléhat jako na stopera č. 1

02.01.2023, 13:34
cechoma cechoma

*3 sezóny

02.01.2023, 13:35
LeDavies cechoma

Přesně tak momentálně máme zálohu vyřešenou ikdyž já bych si tam klidně představoval ještě jednoho tvořiveho založnika typu Thiaga... pravý obránce je celkem problem chtělo by to nejlepe nějakého moderního co bude fungovat i dopředu... a co se týče utoku ja bych teď provedl hlavně změny ve skautingu protože aby nám za dost solidní penize utekl Alvarez, Gakpo, je celkem dost k smíchu nic méně Mukoko zadarmo by nebyl špatný potencial má obrovský ale ja bych spiš hledal křidelníka který bude trošku vic nebezpečný ať už 1 na 1 tak i střelecky...

02.01.2023, 13:56
Klokanomet cechoma

Only Mbappé, Neymar, De Bruyne, and Messi have more assist than Dembélé (20) in 2022.

02.01.2023, 15:47
absint cechoma

Nico je zatím na hostování, doufám, že ho hned v lednu stáhnou. Kessié je zatím naprosto zbytečný hráč a Torre devatenáctiletý mladík, se kterým se nedá plnohodnotně počítat. Ono ani v té záloze to není úplně růžové.

02.01.2023, 16:24
cechoma absint

Nico na 3 měsíce zranění. Koukal jsem na Valencii a střídal s kotníkem, na kterej nemohl ani šlápnout

02.01.2023, 17:15
absint cechoma

To jsem nevěděl. Každopádně ani v té Valencii nijak zvlášť dobré výkony nepodával a v Barce by to asi o moc lepší nebylo. Chtěl jsem ho zpět jen proto, že by u nás dostal víc minut a určitě by nebyl horší než Kessié.
Teď tedy máme v záloze čtyři schopné hráče na tři posty (+ Torreho), to je hrozně málo. Chtělo by to někoho levného přivést.

02.01.2023, 18:06
Klokanomet cechoma

smiley chudák Lewa, je tady půl roku, najebe tam 20 gólů, ale stejně katastrofa a starý kokot smileypřestaň už hrát toho managera, takhle to v reálném světě nefunguje. Lewa se nekupoval na to, aby za něj cechoma okamžitě hledal náhradu, základ bude kopat další dva roky v kuse. Dembélé patří mezi 5 nejvíce asistujících hráčů na světě, hraje základ v nejnabušenější repre na světě...zajímavé, ještě si asi nikdo nevšiml, že hraje 1 zápas ze 4 a nemá na to. Torres je jako systémový hráč v pohodě, Fati hraje tragédii pár měsíců, ne 3 roky, vždycky něco uměl předvést, dokud se nedostal hlavou do howen. Raphinha je divnej.

02.01.2023, 16:47
cechoma Klokanomet

:D lol článek píše o budoucnosti, proto jsem psal o lewovi, že mladší nebude. Jasně že nás bude tahat ještě minimálně další sezonu

Je zajímavé, že dembu ve finále střídal ve 40 minutě. Prostě Dembele když ho to nebaví, tak ho to nebaví. A dost často ho to nebaví proti silnejm soupeřům.

Torres systemovej ok, dostane se do šance suprově, ale jak dlouho už čekáme, že mu to začne lepit? Kolikrát to poslal do 30. řady? Fati hraje tragédii „jen pár měsíců“ :D ok

A managera nehraju, díky za starost :)

02.01.2023, 17:13
Klokanomet cechoma

No Fati byl v minulých sezonách pořád zraněný, ale když už nastoupil, tak okamžitě udělal slušný výkon nebo dal gól. Herně tak tragický opravdu ještě nikdy nebyl, za tím si stojím. Vždyť ten člověk se aktuálně bojí rozběhnout nebo udělat něco jiného než navést si míč doprava a potom...nic.

02.01.2023, 18:12

Lewa je zazmluvnený ešte na ďalšie 3 sezóny s platom hodným jedine hráča základu. Alebo sa už v Barca kruhoch berie za samozrejmosť, že zmluva sa dáva len ako medový motúz a v prípade potreby nastúpia onakvejšie vydieračské praktiky? Vyzerá to tak, že pán arcikníže si tento prístup už osvojil, keďže ráta už len s jednou ďalšou sezónou Lewu, a asi sa dá predpokladať, že si to nepredstavuje tak, že ďalšie 2 sezóny bude Lewa poberať kráľovské peniaze za, ehm, mentoring.

02.01.2023, 19:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat