Na koho může Barça narazit ve skupině Champions League?

Na koho může Barça narazit ve skupině Champions League? Foto: UEFA

Již dnes od 18:00 se v Monackém Grimaldi Forum jako již tradičně rozlosují základní skupiny Ligy mistrů pro ročník 2023/24. Katalánská Barcelona bude jako úřadující mistr španělské La Ligy nasazena v prvním koši. Pojďme se společně podívat na soupeře, na které mohou ,,Blaugranas" ve skupině narazit. 

První koš

Mimo Barcelonu jsou v této skupině týmy, na které FCB nemůže narazit. Úřadující šampioni City z Manchesteru, německý šampion Bayern, francouzské PSG, italská Neapol, portugalská Benfica, nizozemský Feyenoord, a několikanásobný šampion ligy Evropské z uplynulých let andaluská Sevilla.

Druhý koš 

Nejtěžší soupeři tak potenciálně čekají Katalánce ve druhém koši. Z druhého koše se však jako týmy ze stejné federace nemohou potkat s madridskými týmy Realem, a Atléticem. 

Můžeme však narazit na několik ,,starých známých". Například na milánský Inter. Na něj jistě všichni vzhlíží s vidinou odvety za loňské vyřazení v této soutěži již v základní skupině. Dále například Manchester United, který nás posléze vyřadil v 1. kole vyřazovací fáze Evropské ligy. I tady se tak nabízí vidina odvety pro katalánské barvy. Následováni jsou tyto kluby dvěma německými týmy, a sice Dortmundem a Lipskem, ty pak doplňují portugalské Porto, a londýnský Arsenal. Konfrontace dvou mladých stále začínajících hlavních trenérů Xaviho Hernándeze, a dalšího Španěla Mikela Artety je pak jednou z velice zajímavých možností.

Třetí koš

V tomto koši může Barça narazit na úplně kohokoliv. Jmenovitý seznam pak čítá tyto týmy. Ukrajinský Šachtar, rakouský Red Bull Salzburg, italské týmy Lazio Řím a AC Milán, Crvenou Zvezdu z Bělehradu, Bragu, tým, který vyřadil ve 3. předkole této soutěže pražskou Spartu FC Kodaň, a konečně tým, za který v momentální chvílí hrají ex-Barcelonští Sergiño Dest, a kapitán tohoto týmu snajpr Luuk de Jong, PSV Eindhoven.

Ve výčtu těchto týmů je jeden, se kterým nemá Barcelona odehrán ani jeden soutěžní zápas, a sice rakouský Salzburg, s portugalskou Bragou se pak tým momentálně vedený trenérem Xavim nepotkal nikdy. 

Čtvrtý koš 

V koši posledním nám pak z osudí nemohou vytáhnout další tým ze španělské La Ligy Real Sociedad. Dále však můžeme narazit na všechny ostatní týmy z tohoto koše. Instanbulský Galatasaray, skotský Celtic, francouzské Lens, anglický Newcastle, belgické Antverpy, švýcarský tým Young Boys Bern, a berlínský Union. 

Galatasaray a Celtic už jsou pro Barcelonu tradiční soupeři. I na navrátilce do milionářské soutěže Newcastle už jsme v historii párkrát narazili. Od posledního zápasu s Antverpami však již nějaký pátek uběhl. S Young Boys jsme odehráli pár přátelských utkání, poslední z nich už je však více než 70 let staré. S Unionem Berlín a Lens pak Barcelona neodehrála v historii jediný zápas.

Jaké 3 soupeře by jste si do základní skupiny Champions League přáli Vy?


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Při našem štěstí to bude něco jako Dortmud, AC a Newcastle :D

31.08.2023, 15:31

Nečekám nic jiného, než skupinu smrti.

31.08.2023, 16:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat