NEJLEPŠÍ OBRANA V EVROPĚ

NEJLEPŠÍ OBRANA V EVROPĚ

Od doby, kdy Valverde převzal post trenéra, došlo k výraznému zlepšení na straně obrany. To se odráží ve statistikách, které ukazují, že je ta barcelonská momentálně v rámci Evropy bezkonkurenční. 

Čísla nám říkají, že během skupinové fáze Ligy mistrů Barca obdržela nejméně gólů, přesněji pouze jeden. Ve srovnání s jinými týmy, je to o dvě branky méně než u Manchesteru United a stejný rozdíl dělí i Barcu a Manchester City. Je třeba vzít na vědomí, že Juventus ve skupinové fázi nebyl nijak lehký soupeř. Jediný klub, který se dokázal přes obranu Blaugranas prosadit, byl Olympiakos. 

V tabulce La ligy v nejnižším počtu inkasovaných branek (7) Barcelonu dorovnává pouze Atletico Madrid.  Největší zásluhy patří Piquemu a Umtitimu, ale samozřejmě i samotnému Ter Stegenovi, který předvádí skvělé reflexy a zastavuje střely mnohdy neuvěřitelným způsobem. 

Středečního zápasu se však německý gólman neúčastnil a Umtiti nemohl hrát kvůli zranění. To však klub v držení rekordu nějak neomezilo. Jasper Cillessen ukázal, že je schopen podat skvělý výkon, když ho Valverde nasadí. Jeho zastavení střely Bas Dosta bylo přece jen na světové úrovni. Co se týče středu obrany, Vermaelen po boku Piqueho odehrál dobré utkání, bez zbytečných složitostí. Ke konci zápasu Valverde vyzkoušel dát k Vermaelenovi Busquetse, tato kombinace také fungovala bezproblémově.  


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat