NEJLEPŠÍ OBRANA V LIZE MISTRŮ

NEJLEPŠÍ OBRANA V LIZE MISTRŮ

Willian a Dimitris Nikolaou jsou jediní hráči, kterým se podařilo Barceloně v letošní sezoně Ligy mistrů vstřelit gól. To z obrany Blaugranas dělá tu nejlepší v celé soutěži. Už je rozhodnuto. Dalším týmem, který by to mohl změnit je AS Řím. 

Tým Ernesta Valverdeho se celkovým vítězstvím 4:1 dostal do osmifinále a byla to taky práce obrany, kterou Chelsea překonat nedokázala a Barca doma udržela nulu. Ani Hazard, Giroud nebo Alonso nebyli střelecky úspěšní, i když Chelsea nechtěla Barceloně dát nic zadarmo a několik skvělých šancí měla. 

Nikdy předtím v této fázi soutěže nebyl klub s takovým počtem inkasovaných branek jako Barcelona (2). Valverdeho 4-4-2 zafungovalo dobře. 

Výsledky v této sezoně:

  1. BARCELONA 3-0 Juventus
  2. Sporting 0-1 BARCELONA
  3. BARCELONA 3-1 Olympiacos
  4. Olympiacos 0-0 BARCELONA
  5. Juventus 0-0 BARCELONA
  6. BARCELONA 2-0 Sporting
  7. Chelsea 1-1 BARCELONA
  8. BARCELONA 3-0 Chelsea

Conte označil Messiho jako hlavní rozdíl mezi dvěma týmy a Simeone po nedávném střetu v La lize řekl něco podobného. Messi je důvodem, proč se Barcelony v dnešním losu týmy obávaly. Nakonec bude nejspíš noční můrou pro italský celek AS Řím. Pokud je v den zápasu v dobré kondici, tak toho soupeři nemohou udělat mnoho, aby ho zastavili.

Umtiti je jedním z klíčových hráčů, je z něj elitní středový obránce a uvolnil tlak, který byl kladen na Piqueho. Jeho fyzická síla zastavila Girouda a Jordi Alba ho podporoval. Zápas s Chelsea byl 29. utkáním v této sezoně, kdy si Barcelona udržela čisté konto. Je to více než polovina zápasů, které Blaugranas odehráli. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat