NEJLEPŠÍ SEZONA SERGIHO ROBERTA

NEJLEPŠÍ SEZONA SERGIHO ROBERTA

Včera oslavil své 26. narozeniny a tuto sezonu má zatím na kontě sedm asistencí a jeden gól, to jsou jeho nejlepší statistiky za barcelonské Áčko vůbec. Popřít se to nedá, Sergi Roberto je skvělá ofenzivní spojka pro Messiho a Suáreze. 

Je to jeden z nejdůležitějších článků sestavy Barcy, nejen díky svým akcím ale také díky tomu, jak během posledních sezón jako hráč roste. V posledních třech letech se stal jedním z lídrů týmu. Více se do hry zapojuje v rámci ofenzivy, více ovlivňuje celý průběh utkání. Pokud bychom srovnali jeho letošní statistiky s těmi předešlými, čísla hovoří jasně.

Roberto přišel do La Masie ve 14 letech a hrál za mládežnické týmy. Dařilo se mu dobře a v sezóně 2009/10 se stal součástí B týmu, tehdy vedeného Luisem Enriquem. Jeho neustálé zlepšování mu zajistilo debut v A týmu už v létě 2013. Od té doby uběhlo 5 let a jeho vliv v týmu je znát více. Nedávno prodloužil smlouvu až do roku 2022. S Barcou už se mu podařilo ovládnout mnoho soutěží: 4x La ligu, 4x Copa del Rey, 2x Ligu mistrů, 2x Evropský superpohár, 4x Španělský superpohár a 2x Mistrovství světa klubů.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Iago Aspas 4
6. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat