Neymar prohrál spor s Barçou o bonus, zaplatí 6,7 milionu

Neymar prohrál spor s Barçou o bonus, zaplatí 6,7 milionu

Několik let se táhl spor o vyplacení bonusů za prodloužení smlouvy. Stáli proti sobě Neymar Jr. a FC Barcelona. Zástupci brazilského hráče požadovali vyplacení bonusu 43 milionů euro za prodloužení smlouvy, barcelonští argumentovali nenaplněním smlouvy a naopak žádali vrácení částky, která byla hráči již vyplacena.

Bonus za prodloužení smlouvy

Asi si všichni pamatujeme, jak Barcelona přišla o Neymara. Nejprve dlouhé spekulace o tom, zda Neymar katalánskou metropoli opustí, následná vystoupení všech zúčastněných, ujišťování o tom, že se nikdo nikam nechystá a nakonec přestup Neymara do pařížského mužstva.

Už méně se mluvilo o tom, jak probíhala vyjednávání o prodloužení smlouvy. Barcelonští byli domluveni na tom, že Neymar za prodloužení smlouvy dostane bonus blížící se 50 milionům euro. Smlouva byla prodloužena, část peněz vyplacena a z pohledu barcelonských manažerů to vypadalo, že Neymar zůstane v dresu blaugranas. Nicméně i přesto dál probíhala jednání barceloského hráče a Les Parisiens.

Výsledek známe: Neymar se rozloučil se spoluhráči, vyplatil se ze smlouvy a přesídlil do hlavního města Francie.

Jádro sporu

Neymar ukončil své účinkování v Barceloně tím, že zaplatil výstupní klauzuli (poměrně pochybným způsobem z peněz za propagaci MS v Kataru od společnosti, která je i vlastníkem PSG). A zde vstupuje na scénu právní spor. Neymar požadoval doplacení peněz za prodloužení smlouvy, barcelonští zas tvrdili, že nemá na bonus nárok, protože vyplacením se ze smluvního vztahu nedodržel podmínky pro získání finančního nároku.

Nešlo o malou částku, Neymar žádal doplatit 43 milionů euro, zatímco barcelonští v navazující žalobě požadovali navrácení 6,7 milionů, které již přistáli na účtu brazilského míčového kouzelníka.

A právě s interpretací právníků FC Barcelona se ztotožnil i barcelonský soud, jenž o celé situaci rozhodoval.

Návrh mimosoudního vyrovnání

Teď ještě vyšlo najevo, že  Neymarovi právníci přišli v minulých měsících s nabídkou na mimosoudní vyrovnání. Nabízeli, že by klub zaplatil "jen" 30 milionů a barcelonským by "odpustili" zbývajících 13 milionů, aby se spor zkrátil a vyřešil mimo soudní síně.

Barça nabídku okamžitě shodila ze stolu a pokračovala v soudním sporu, protože byla přesvědčena, že právo stojí na její straně a má velkou šanci při vyhrát.

A soud jí dal tento týden za pravdu. FC Barcelona informovala, že ..."rozsudek naprosto odmítl požadavky hráče, který požadoval 43,6 milionu euro a zároveň potvrdil nároky FC Barcelona, což znamená, že hráč musí vrátit klubu 6,7 milionu euro."


Zdroje: sport.es, fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat