NEYMARŮV ODCHOD DAL BARCELONĚ LEKCI

NEYMARŮV ODCHOD DAL BARCELONĚ LEKCI

Josep Maria Bartomeu byl jedním z těch, kterých se odchod Neymara dotkl. Od této události prezident podniká několik kroků, aby se něco podobného nemuselo už nikdy opakovat.

PSG zaplatilo Neymarovu výkupní klauzuli 222 milionů Euro a podepsalo tak hráče, o kterém se věřilo, že bude v Barceloně Messiho nástupce. Barca dostala lekci a v klubu teď vědí, že výkupní klauzule, které se zdály být bezpečné, už dávno nejsou. Ukazuje to například Messiho nová smlouva, kterou byla navýšena klauzule více než dvakrát, a to z 300 na 700 milionů Euro.

Tento příklad následovali i v případech dalších hráčů - Ousmane Dembele a Coutinho mají klauzuli ve výši 400 milionů Euro a Gerard Pique se Sergio Robertem dokonce 500 milionů.

Bohužel všechny smlouvy ještě takto vyřešeny nejsou. Umtitiho výkupní klauzule stanovená v roce 2016 nadále zůstává nezměněna. Ostatní kluby si toto dobře uvědomují. Liverpool utratil 80 milionů Euro za Virgila Van Dijka, nabídka 60 milionů Euro za Umtitiho by tedy nebyla žádným překvapením.  


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat