Nico González požádal klub o odchod, ale Xavi to odmítl

Nico González požádal klub o odchod, ale Xavi to odmítl

Když v pondělí přiletěl do Barcelony superagent Jorge Mendes, který má pod sebou například Cristiana Ronalda, Julese Koundého nebo Bernarda Silvu, vyvolalo to různé spekulace. Na večeři mezi ním, prezidentem Laportou, Alemanym a Jordim Cruyffem bylo na stole jiné jméno - Nico González.

Jak informoval deník Sport, Nico nechce strávit další sezónu na lavičce náhradníků a ví, že potřebuje pravidelně hrát, aby mohl pokračovat ve svém vývoji. Hráč se domnívá, že to bude mít v Barceloně těžké, protože Xavi s ním v minulosti příliš nepočítal a trenér o něm má různé pochybnosti. V minulých zápasech po změně trenéra začal Nico dostávat méně šancí v základní sestavě, zejména v závěru sezóny. Pokud jde o důležité zápasy, během Xaviho působení nastoupil od první minuty pouze v utkáních proti Neapoli a Benfice. Ve dvojzápase s Eintrachtem se na hřišti neobjevil vůbec a v roce 2022 v LaLize nastoupil v základní sestavě pouze třikrát. 

Pro Nica je však důležité, aby mohl pravidelně nastupovat. Fotbalista nechce zastavit svůj vývoj na lavičce ani na tribuně a konkurence v týmu se po příchodu Francka Kessieho zvýšila. Navíc Frenkie de Jong klub stále neopustil, a i kdyby ano, na jeho místo by mohl přijít jiný záložník. Sergi Roberto naopak prodloužil smlouvu a mohl by hrát ve středu pole. Nico je ze své situace zklamaný a domnívá se, že pokud Barcelona na odchovance opravdu spoléhá, musí s nimi počítat. Proto pověřil Jorgeho Mendese, aby se poohlédl po týmu, kde by mohl hrát více, a aby prozkoumal, zda ho Barça nechá odejít. Katalánci nechtějí hráče prodat a nejsou nakloněni ani k hostování, i když takové řešení zcela nevylučují.

AS však včera informoval, že Xavi blokuje půjčení Nica, protože se domnívá, že hráč potřebuje pokračovat v klubu, aby se dále fotbalově rozvíjel. Trenér chce dvacetiletého hráče do svého týmu, ale věří, že záložník se může v některých aspektech zlepšit, zejména pokud jde o postavení a o pohyb na hřišti bez míče. Trenérský štáb považuje tohoto odchovance za důležitou součást projektu a věří mu, proto ho raději bude dále vzdělávat, než aby ho nechal odejít.

Každopádně Xavi už s Nicem mluvil, aby mu vysvětlil, že s ním počítá a že bude mít ještě mnoho příležitostí, protože to bude dlouhá sezóna s těžkými zápasy. Ale protože slova někdy odnáší vítr, trenér mu hodlá dát najevo absolutní důvěru hned. V prvních přátelských zápasech před sezonou s ním počítá jako s hráčem základní sestavy.

Javi Miguel (novinář AS): ,,Xavi bude během předsezónní přípravy hrát s Nicem na pozici defenzivního pivota, tedy na pozici Busquetse. Žádný jiný Busquets neexistuje, takže je čas vymyslet nového. Do konce Busquetsova působení na Camp Nou zbývá už jen jedna sezona a vždy jsem říkal, že nahradit Messiho a Busquetse bude nadlidský úkol. Nico chtěl odejít na hostování, aby více hrál, Xavi jeho odchod zablokoval, protože ho bude raději se svým týmem vzdělávat a učit lepší pohyb na defenzivním záložníkovi."

Jak se dozvěděl deník AS, mladý Galicijčan nastoupí na pozici defenzivního záložníka v prvním předsezónním přátelském utkání proti Olotu 13. července. A právě tuto pozici, kterou téměř diktátorským způsobem zastává kapitán Sergio Busquets, Xavi do dnešního dne posilovat nehodlá, neboť pevně věří, že Nico může být ideální náhradou. Je třeba připomenout, že Busquetsovi končí v příští sezoně smlouva a pokud se nakonec odhodlá ke kroku opustit klub, chce mít Xavi k dispozici muže na svém místě, který by byl schopen převzít jeho funkce, a vybraným kandidátem je právě Nico. 


Zdroje: as.com (fansjavimiguel), sport.es



Diskuze

Na DM sa javil dobre, takze snad to klapne a po tom utlme zasa rozkvitne.

10.07.2022, 11:48
aladus blaugrana

a taky doufám že dostane Baldé šanci jako backup k Albovi, připadá mi to úplně nelogické v naší situaci utrácet peníze za hráče jako Alonso a ještě mu dát 3 větší plat než Baldému, prostě nepochopitelné....

10.07.2022, 11:54
blaugrana aladus

Nj, ale Xavi v nom asi nevidi nic extra, ked chce Alonsa.

10.07.2022, 12:06
cechoma aladus

Balde na to asi zatím nemá, jinak by s ním Xavi počítal. Je mu pořád jenom 18. Xavi potřebuje někoho, kdo bude za Albu jistota, která možná sice nenadchne, ale ví, co od něho čekat.

10.07.2022, 13:36
cechoma cechoma

Já bych taky raději viděl Alba/Balde, jak jsem psal jinde, ale Xavi předpokládám ví co dělá smiley

10.07.2022, 13:39
aladus cechoma

Asi nemá no, ale myslím si, že domácí zápasy s týmy jako například Almeria...to by nezvládl? A Alba by odpočíval...nebo tam může zahrát Dest...prostě příchod jak Alonsa tak Azpiho je pro mě nesmysl, jednoho bych pochopil ale oba? to zas bude průměrný věk sestavy 33let?

10.07.2022, 14:26
Puyol aladus

Asi by to nezvládl, tak jako Peňa nemohl chytat v CdR proti třetiligovému týmu a pak jste se všichni rozplývali nad jeho výkonem za Galatasaray proti Barce v Evropské lize.Já si myslím, že v této situaci kdy má Barca takové dluhy je chyba přivádět hráče kteří jsou sice zadarmo ale nemají na to hrát za Barcu nebo už mají více než třicet let.To bych raději dal šanci mladým z La Masie.Třeba takový Ajax měl minulou sezonu v kádru A týmu třináct hráčů ročník 2000 a mladší, dalších pět ročníku 1997-99 a šest starších třiceti let(z toho tři brankáři).Zato v Barce by z hráčů ročníku 1992 a starších by mohli postavit jedenást a ještě by měli jednoho náhradníka.

10.07.2022, 16:48
cechoma Puyol

Pedri, Gavi, Fati, Araujo, Dest, Nico, Torres, Demba, Kessie, Frenkie.

Všichni 25 let a méně. Christensen 26 let. Tým máme v současné době věkově naprosto ideální. Mladí, ideální fotbalový věk i zkušenost. Jen slabá lavička je obrovský problém

10.07.2022, 19:40

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat