Ocenění LALIGA pro hráče FC Barcelona

Ocenění LALIGA pro hráče FC Barcelona Foto: X @FCBarcelona

Lamine Yamal byl vyhlášen nejlepším hráčem do 23 let, Gundo, Lewy a Araujo získali ocenění za účast v týmu sezony a Barça Femení získala cenu pro nejlepší ženský klub

Pozitivní večer pro FC Barcelona na předávání cen LALIGA, které se konalo společně s předáváním cen KAFD Globe Soccer Awards - Europe edition, z nádherného italského ostrova Sardinie. Hvězdy se sešly v hotelu Cala di Volpe, kde byli oceněni Barça Femení, Lamine Yamal, İlkay Gündoğan, Robert Lewandowski a Ronald Araujo.

Lamine Yamal, nejlepší hráč kategorie U-23

Barça získala ocenění LALIGA v kategorii nejlepší hráč do 23 let díky odchovanci La Masie, který zazářil v letošní sezóně. Nebyl jím nikdo jiný než Lamine Yamal, který měl v Xaviho týmu klíčovou roli a jako nejmladší hráč překonal mnoho rekordů.

Lamine Yamal si svými kousky získal přízeň fanoušků blaugrana i ocenění. Mezníky v podobě nejmladšího střelce La Ligy a nejmladšího asistenta La Ligy pomohly křídelníkovi blaugrany získat ocenění. Lamine Yamal odehrál v této sezoně La Ligy 2023/24 36 zápasů, ve kterých vstřelil 5 gólů, a cenu za něj převzala viceprezidentka FC Barcelona Elena Fort.

Mladou hvězdu blaugrana však čekalo ještě jedno ocenění, neboť byl brzy vyhlášen vítězem ceny „Emerging Player“ na KAFD Globe Soccer Awards - Europe edition, kde předstihl další mladé talenty jako jsou Jude Bellingham, Eduardo Camavinga, Rico Lewis, Kobbie Mainoo, Jamal Musiala, João Neves, Cole Palmer, Warren Zaïre-Emery a další blaugrana Pau Cubarsí.

Gundo, Lewy a Araujo v nejlepší 11 sezóny

Uruguayský obránce, německý záložník a polský útočník již byli zařazeni do „týmu sezóny“ La Ligy, který byl vyhlášen 17. května. Dnes si Lewandowski i Gündoğan převzali ocenění na italském ostrově v doprovodu viceprezidenta FC Barcelona pro sportovní oblast Rafy Yusteho.

Robert Lewandowski v ruce držel své ocenění a vysvětlil, že se při jeho přebírání cítí „velmi pyšný“. Když byl Gündoğan dotázán na svou první sezónu ve španělském fotbale, vysvětlil, že „sezóna zahrnovala mnoho emocionálních a fyzických vzestupů a pádů“, ale dále řekl, že „jsem se toho hodně naučil, také o sobě, a tuto první sezónu jsem si opravdu užil.“

FC Barcelona, nejlepší ženský klub

Stále se zapisují do historie. Vítězství v Lize mistrů na stadionu San Mamés, který byl zaplaven fanoušky blaugrana, završilo další skvělou sezónu FC Barcelona Femení. Čtveřice titulů Liga F, Copa de La Reina, Liga mistrů a španělský Superpohár se ukázala jako klíčová pro vyhlášení nejlepšího ženského klubu. Ocenění, které bylo předáno v rámci prvního ročníku KAFD Globe Soccer Awards - Europe edition, za ně převzal ředitel zodpovědný za ženský fotbal Xavi Puig. Ocenění znamená, že Barça Femení získala také medaili „Road to Dubai“, spolu s ostatními vítězi ocenění Globe Soccer - Europe edition, kteří teď všichni budou soutěžit na celosvětové akci.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Ronald Araujo? Neuvěřitelné! Ten který nemá herní kvalitu, respekt, pokoru? Tohle se nepovedlo.

30.05.2024, 09:51
blaugrana tomise63

No popravde nechapem, co tam Araujo robi. Mal hroznu sezonu.

30.05.2024, 11:00

Já bych dal ocenění Aničce Lewandowske za nejlepší druhou polovičku.

30.05.2024, 12:36

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat