Oficiálně: Barcelonu opouští Abel Ruiz, své štěstí bude zkoušet v Braze

Oficiálně: Barcelonu opouští Abel Ruiz, své štěstí bude zkoušet v Braze

Směrem ven z Barcelony míří první hráč v rámci letošního zimního okna, tedy alespoň z těch známějších jmen. Modro-bordový dres totiž opouští Abel Ruiz, který jde nahradit Trincaa do Bragy, odkud portugalský křídelník zamíří v létě právě do Katalánska.

FC Barcelona a SC Braga našly společnou řeč a dohodly se jednak na transferu již zmíněného Francisca Trincaa a také na změně působiště pro barcelonského Abela Ruize, který jde za 8 milionů eur opačným směrem. Nejprve se bude jednat o hostování, které vyústí v povinný odkup. Katalánský klub si pak vyhradil právo o zpětném odkupu v blíže nespecifikované výši.

Abel Ruiz přišel do Barcy v roce 2012 z valencijské akademie a stal se součástí B-týmu do čtrnácti let. S áčkem v této kategorii se obdobně jako s tou o 2, resp. 5 let starší stal mistrem ligové soutěže a u Juvenilu A se radoval i z triumfu v Juniorské lize UEFA, na kterém se podílel i finálovou brankou proti Chelsea. Za barcelonské béčko pak odehrál celkem 68 utkání.

V nich se devětkrát napříč třemi sezonami dostal na střeleckou listinu a to mu vyneslo i debut v áčku, jenž přišel v lize proti Getafe dne 12. května 2019. Odehrál dohromady 21 minut a v dalších třech zápasech byl na lavičce. FCB mu prostřednictvím svého oficiálního webu popřálo hodně štěstí a úspěchů do budoucna a také poděkovalo za jeho odhodlání a profesionalismus.

Dodejme, že dvacetiletý rodák z Almussafes dokáže kromě středu útoku nastoupit i na obou křídlech s tím, že jeho silnější nohou je ta pravá. Aktuálně je bez příslušnosti k vybrané agentuře a obouvá jej Adidas. Stoosmdesát centimetrů vysoký reprezentant Španělska v kategoriích U17, U18, U19 a nyní U21 má tržní hodnotu ze září loňského roku na třech milionech eur.

V právě probíhajícím ročníku zaznamenal Abel Ruiz Ortega, jak zní jeho celé jméno, 19 startů ve třetí lize a 3 góly, k nimž ještě v rozmezí 1 106 minut stihl přidat 2 asistence. Pro úplnost pak jen připomeňme, že ve Valencii strávil celkem 5 let, jelikož z rodného celku odcházel v roce 2007. Jeho poslední smlouva s Barcelonou, kterou podepsal v květnu 2018, měla vypršet za 3+2 roky.


Zdroje: fcbarcelona.com, twitter.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat