Oficiálně: Carles Aleňá změní po Novém roce působiště, z Barcelony jde totiž hostovat do Betisu

Oficiálně: Carles Aleňá změní po Novém roce působiště, z Barcelony jde totiž hostovat do Betisu

Na rozdíl od Realu Sociedad, který v rámci obdoby našeho apríla vydal v dnešní den komuniké o přestupu velkého talentu Martina Odegaarda do Manchesteru City, došlo v Barceloně skutečně k prvnímu přesunu v rámci zimního přestupového období. Na hostování totiž odchází Carles Aleňá, jenž bude půl roku hájit barvy Realu Betis.

FC Barcelona dosáhla s v úvodu zmíněným klubem z Andalusie dohody týkající se hráče Carlese Aleňi Castilla, v jejímž rámci zamíří tento jednadvacetiletý záložník na půlroční hostování bez možnosti odkupu. Los Verdiblancos čili pouze převezmou hráčovu registraci a budou hradit jeho mzdu. Je tedy zřejmé, že se na stánku Benita Villamarína má rodák z Mataró pouze rozehrát.

Dodejme, že v barcelonské akademii se Aleňá poprvé objevil ve výběru do osmi let a prošel si každou následující kategorii, než loni v prosinci nadobro zakotvil v A-týmu. Jeho debut v hlavním výběru přišel v pohárovém klání s Hérculesem v sezoně 2016/17 hraném 30. listopadu, ve kterému se mu dokonce povedlo i parádně prosadit a Katalánci tak díky němu remizovali 1:1.

Celkem v barvách Barcelony odehrál Aleňá, jehož tržní hodnota se pohybuje kolem dvaceti milionů eur, 39 utkání (24 v lize, 11 v Copě del Rey a 4 v Lize mistrů), ve kterých přidal 3 góly. V rámci aktuálního ročníku nasbíral kvůli přetlaku v záloze pouhých 5 startů a 260 minut v nich. Zápůjčka se tedy jeví jako nejlepší řešení jeho aktuální situace pod Ernestem Valverdem.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

asi nejrozumnější možnost - Betis ideální tým, rozehraje se a pak už snad konečně dostane více prostor v áčku, až se pročistí ta záloha (Vidal, Rakitič a pomalu i Busquets, jak to letos dokazuje)

28.12.2019, 14:04
Migueli
Systémový administrátor

Měl se prodat Rakitić a Aleňa by zůstal a dostával by více prostoru.

29.12.2019, 09:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat