Oficiálně: FC Barcelona se dohodla s Leedsem United na přestupu Raphinhy

Oficiálně: FC Barcelona se dohodla s Leedsem United na přestupu Raphinhy

FC Barcelona a Leeds United Football Club se dohodly na přestupu Raphinhy, v závislosti na tom, zda hráč projde zdravotní prohlídkou. Cena za přestup se pohybuje okolo 58 milionů eur + 9 milionů eur v bonusech. Smlouva je nachystána do roku 2027.

Raphinha, křídlo, které dokáže vyhrávat zápasy
Raphael Dias Belloli, známější pod přezdívkou "Raphina", se narodil 14. prosince 1996 a je to křídelní hráč, který je vynikající v soubojích jeden na jednoho. Jeho prvním klubem v Evropě byla portugalská Vitòria Guimaraes, odkud přestoupil do Sporting Clube de Portugal za 6,5 milionu eur.

Poté, co se prosadil v Portugalsku, zaplatil francouzský klub Stade de Reims za křídelníka 21 milionů eur. Úspěšné působení v Ligue 1 přilákalo pozornost trenéra Leedsu United Marcela Bielsy a Raphina se přesunul do Premier League. Ve své první sezoně pod argentinským trenérem Raphina nastoupil do 30 zápasů, v nichž vstřelil šest gólů a připsal si devět asistencí. V následující sezóně v trápícím se Leedsu se Brazilci přesto podařilo vstřelit 11 gólů a přidat tři asistence, čímž pomohl yorkshirskému klubu vyhnout se sestupu.

Raphinha a jeho první slova po přestupu do Barcelony: „Hrát za Barcelonu byl můj dětský sen. Byl to sen můj, mé rodiny i mých přátel. Kdokoliv mě zná a potkal jako kluka, tak ví, že se můj sen právě stává realitou. Nyní chci Barceloně pomoci ji dostat zpátky na výsluní. Jsem někdo, kdo nerad prohrává. Jakoukoliv prohru těžce akceptuju. Jsem hráčem, který vždy bojuje a hraje, aby jeho tým vyhrál. Vždy proto trénuju tak, abych se zlepšoval a dostal ze sebe to nejlepší. Doufám, že budu moci napodobit alespoň polovinu z toho, čeho byli schopni v Barceloně dosáhnout. Je to pro mě čest, že zde mohu hrát. Sledoval jsem, co tu předváděl Ronaldinho. A pak zde přišel i Neymar. Jakožto další Brazilec je to pro mě čest zde být.“

 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

No upřímně...Nejsem z toho přestupu moc nadšený, ale tak snad mi vytře zrak a bude se dařit...Vítejsmiley

13.07.2022, 13:22

Z toho teda vůbec radost nemám smiley

13.07.2022, 13:29

Taky jsem z toho přestupu nebyl nadšenej, na druhou stranu momentálně máme 3 křídla, ale Ansu je náchylný ke zraněním, Dembélé je náchylný ke zranění a Ferran je momentálně taky zraněný a v minule sezóně se moc neukázal. Takže nakonec si myslím, že byl tento nákup potřeba. Ať se dařísmiley

13.07.2022, 14:18

Přesně, jak se píše nade mnou. Opravdu kvalitní křídla máme Fatiho a Dembu. No a můžete se sami podívat, kolik toho za poslední dva, respektive tři roky odehráli.

Depay není křídlo, Ferran (doufámm, že zatím) netrefí snad ani prázdnou bránu, Abde, Collado, Ilias jsou kluci lehce nad úrovní béčka no a pokusy s Gavim a Destem na křídle, to bylo nic moc. Nákup ještě jednoho kvalitního křídla byl nutný a předpokládám, že všichni ze štábu Xaviho vědí co kupují, narozdíl od nás, kteří jsme ho viděli tak ve 2 zápasech a na sestřihu z youtube :D

13.07.2022, 15:25
Nogares cechoma

Co máte furt s tím, že Ferran netrefí ani prázdnou bránu? Tak za prvé dal sedm gólu za půl sezóny. A za druhé to není jeho hlavní práce. No a za třetí, vždyť se tu sotva rozkoukal 22 let mladý hráč bez nijak závrazných zkušeností z velkého fotbalu a vy po něm už chcete zázraky.

14.07.2022, 09:00

Ked to znamena ze nepride kvalita do obrany tak to je riadna somarina. Ked pride Kounde vsetci sa budeme tomuto prestupu tešiť. Aleman je mág hádam vie co robi.

13.07.2022, 16:35

Za 50 jsme mohli mít Lewandowského .. smileysmileydokonce by hrál za nižší plat a šance že by se v LaLize neprosadil jsou mizivé. Snad alespoň příjde s Leem ob rok jako volný hráč. Laporta to solidně posílá do smiley

13.07.2022, 18:10
M.Legisa6 KU420

On Lewa příjde tak jako tak :D a s tím nižším platem je to nesmysl, Raphinha bude brát 6,5m€ ročně a Lewa bude brát 9m€, osobní podmínky už jsou dohodnuté od května podle Fabrizia Romana a čeká se na dohodu klubů

13.07.2022, 18:12
Reekwon
Senior editor

Moc se mi nelíbí přestupová částka, tu bych viděl spíš někde kolem €40m, ale takový už je dnes zkrátka trh. Jinak jsem možná v menšině, ale já jeho přestup vítám. Loňská sezóna byla co se týče pravého křídla dost nevyvážená. Dembélé hrál velmi dobře, ale naprosto impotentní v koncovce. Asistence sice super, ale když pak máte útočníka, co ty góly nedává a vy je nutně potřebujete jako proti Frankfurtu, je to problém. Adama se během sezóny pak úplně vytratil a jeho vliv na naši hru byl minimální. Takže já jsem rád, že přichází Raphinha, protože spoléhat jen na Dembélého nemůžeme, potřebuje na své straně konkurenci, která mu dá jasně najevo, že nemá základ jen pro to, že je rychlý a umí nahrávat před bránu. Navíc pokud se nepletu, je to teď jediný levonohý útočník.

13.07.2022, 18:44
Puyol Reekwon

Mě se spíš nelíbí jak se rozhazují peníze které nejsou. Nechtěl bych se dočkat toho aby aby Barca dopadla jako Dukla Praha(které také fandím) a která několik let hrála pouze Pražský přebor.

13.07.2022, 19:34
Reekwon Puyol
Senior editor

Zase je potřeba se na to podívat z jiného úhlu. Spotify nám nedalo takový kontrakt, aby jsme pak společně jejich logem na přední straně dresu nosili logo evropské ligy na rukávu. V těch smlouvách jsou obvykle i dost zajímavé doložky, co klub musí splňovat. Barcelona potřebuje mít znovu určitou úroveň. Nikoho nepřekvapí, pokud vypadneme ve čtvrtfinále Ligy mistrů, všechny naše sponzory ale bude štvát, když budeme hrát bídu a zase nepostoupíme ze skupiny. A hlavně tým jako Barcelona potřebuje peníze z Ligy mistrů a další nepostup ze skupiny si už nemůže dovolit. Určitě se nemusíme bát, že by Barcelona dopadla jako Dukla Praha, to se nestane ani v nejmenším, protože je to pořád neuvěřitelně velká sportovní značka. Klub letos prodejem vydělá přes 500 milionů euro, jsem si naprosto jistý, že minimálně třetina půjde na zaplacení různých pohledávek, zase to není tak, že dostane Laporta půl miliardy a všechno roztočí na přestupovém trhu. Ale do těch přestupů je rozhodně potřeba investovat nějaké peníze. Nebál bych se takovými 200 miliony euro na trhu disponovat. Neříkám, že se musí utratit všechno, to určitě není ani v plánu utrácet takové peníze, ale přibližně 150 milionů letos utratíme. Evidentně půjde kolem 50 milionů za Lewandowskiho ačkoliv je to za mě naprosto zbytečné. A určitě by jsme měli sáhnout po Koundém, třeba i zahrnout jednoho z našich hráčů. Jako Dukla ale určitě neskončíme. Vždy se totiž najde společnost, která bude chtít Barceloně pomoci finančně a po zkušenostech s předchozím vedením si každý příští kandidát dá velký pozor, jak bude spravovat barcelonské finance.

13.07.2022, 21:13
Andreas Reekwon

Súhlasím úplne so všetkým. Neviem presne , ako sa zahrňuje prestup do účtovníctva ale napríklad momentálny prestup Raphinhu nás toto leto stojí 20 miliónov nakoľko bola dohoda na troch splátkach. Čiže ten prestup toto leto veľa z financií neukroji. Prestup Ferrana v zime bol za 35 mega keš ešte v zime a 4x5 miliónov , čo je absolútne geniálne rozloženie prestupu. Takže kľudne s čistým svedomím môžu dať za Lewu 50 keš ako si to Bayern praje a stále bude dosť financií na kúpu Koundeho a vôbec nemusíme minút celý budget 200 mega.

14.07.2022, 07:30
Andreas Andreas

Otázka však je, kto novým hráčom uvoľní miesto. Tam vidím zásadný problém. Zatiaľ odišiel Lenglet a Trincao ostali však Umtiti, Braithwait , Mingueza ,Pjanic a minimálne u prvých dvoch z tej stvorice bude problém s odchodom. Možno sa vážne uvažuje nad tým, že po aktivácii druhej páky oboch vyplatia zo zmluvy. Bude to síce okamžitý náklad ale ak ušetria z prestupov , možno to bude aj takto najlepšie.

14.07.2022, 07:34
absint Andreas

Problém pak je, že je budeme splácet ještě několik dalších let. 20 za Raphu možná moc neukrojí, ale rovnou si k tomu připočítej splátky za Pjaniče, Coutinha, Arthura a nevím koho ještě. To už ukrojí docela dost.

14.07.2022, 12:24
Nogares Puyol

Co to znamená, že nejsou? Jakože si půjčujeme? To je naprosto v pořádku, když máš jisté příjmy. Je to stejné jak když si vezmeš hypo. Taky ty peníze "nemáš", ale máš dostatek příjmů na pokrytí splátek. No a pokud sis za hypo postavil dům a celkové náklady (energie+splátka) jsou ve výsledku menší, než kdybys bydlel v nájmu, tak to dává ekonomický smysl (smysl to dává i v případě, že náklady jsou o něco vyšší).

Barca má dostatek příjmů (vstupné, tv práva, výhry, merch atd.). Navíc má i dostatek aktiv (značka, hráči, stadion atd. atd.). Půjčovat si v našem případě dává smysl, jen se to nesmí přehnat a hlavně je třeba investovat moudře.

Zatím jsme od příchodu Laporty investovali do dvou drahých hráčů, do Ferrana (22 let - 55M) a Rapinhy (25 let - 58M). To mi nepřijde jako nesmyslné rozhazování.

14.07.2022, 09:19
Nogares Reekwon

Do poslední tečky s tebou souhlasím. Demba zoufale potřebuje konkurenci.

14.07.2022, 09:02

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat