OFICIÁLNĚ: Franck Kessié přestupuje do Al Ahli SC

OFICIÁLNĚ: Franck Kessié přestupuje do Al Ahli SC

Záložník Franck Kessié po roce opouští FC Barcelonu, a přestupuje do saúdsko-arabského Al Ahli SC. 

Středopolař Franck Yannick Kessié po roce stráveném v barcelonském dresu přestupuje do Al Ahli SC za 12,5 milionů euro.

43 zápasů za první tým

Kessié přišel loňské léto jako volný hráč po vypršení kontraktu s AC Milán. Klub opustil po pěti letech. Tomuto klubu v sezóně 2021/22 jako jeden z klíčových hráčů pomohl po jedenácti letech vyhrát Scudetto za vítězství v Serii A, italské nejvyšší soutěži. 

I když v uplynulé sezóně nebyl hráč základní sestavy, hrál velkou roli v týmu trenéra Xaviho Hernándeze. Minuty nasbíral ve 43 utkáních, jako hráč základní sestavy startoval v 16 utkáních, celkově za náš klub odehrál 1 803 minut, zejména po Mistrovství světa. Před Mistrovstvím světa byl devatenáctým nejvytěžovanějším hráčem když odehrál 12 utkání, po ,,Mundialu" byl dvanáctým hráčem, na kterého trenér Xavi Hernández spoléhal nejčastěji. 

I přes svou sílu, a schopnost číst hru ukázal ,,Il presidente" schopnost střílet a připravovat góly. Fanoušci si jej budou pamatovat zejména za rozhodující gól v nastavení druhé půle v domácím zápase El Clásica v rámci LaLigy. Tento gól poslal ,,Blaugranas" do dvanáctibodového vedení na čele španělské nejvyšší soutěže, a byl jedním ze základních stavebních kamenů získání mistrovského titulu. Zároveň se jednalo o gól číslo 3 000 na Camp Nou. 


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Díky za vše prezidente 🫡

10.08.2023, 13:33
Reekwon
Senior editor

Z toho jsem zcela upřímně nasranej.. Kessié byl sympaťák, ještě než k nám přišel, tak měl plno zajímavých nabídek, ve většině týmech by byl velmi důležitou součástí, ale vybral si nás a my se ho takhle zbavíme a to ještě za relativně drobné... Kdyby šel do Anglie a dostali by jsmě €30m na dřevo, neřeknu nic, ale taková cenovka a ještě jde do Saudské Arábie.... všechno špatně. Rozhodnutí Kessiého taky vůbec nechápu.. Cením, že se nezasekl a neřekl, že nikam nejde, ale borec má na víc, ež Saudskou Arábii.. Škoda, tam se zajebe...

10.08.2023, 18:24
Tarja Reekwon

Uz pred jeho prichodem se spekulovalo, ze prijde jenom kvuli tomu, aby jej pak Barca mohla zpenezit…tak mi nejak prijde, ze lepsi nabidka holt nebyla a chteli z toho vytriskat aspon neco.

11.08.2023, 07:07

Kessié asi zhodnotil své možnosti.Nedostal by asi takový herní čas jak si představuje....FCB posílila zálohu(Gundogan,Romeu) a s dalšími Gavim,Pedrim,de Jongem to viděl takhle.Určitě chce hrát!Vydělávat!12,5mil. není mnoho za takového borce,ale Barca teď nemá mnoho možností(jak přijít k financím),když ostatní o kterých se píše, nechtějí odejít.

11.08.2023, 07:21

Sympatický to on je. Ale upřímně, kolik mu u nás vyšlo zápasů? Od začátku působil strašně nemotorně a pomalu. Nevím, jestli je Italská liga tak jiná, nebo co se stalo s hráčem, který byl jeden z tahounů AC za titulem.

11.08.2023, 08:06

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat