OFICIÁLNĚ: João Félix hráčem Barçy

OFICIÁLNĚ: João Félix hráčem Barçy

FC Barcelona a Atlético Madrid dosáhly shody ohledně hostování hráče Félixe do konce aktuální sezóny bez opce. Klub ve svém oficiálním prohlášení poděkoval hráči za finanční ústupky z jeho strany, aby transfer mohl proběhnout. 

Třiadvacetiletý portugalský křídelník debutoval v dospělém fotbale v 18ti letech na počátku sezóny 2018/19 za lisabonskou Benficu. Již ve své první sezóně v dospělém fotbale se v portugalské lize stal s patnácti góly čtvrtým nejlepším střelcem. Rovněž si v této sezóně připsal 6 asistencí. Za Benficu si pak celkově připsal 43 startů, a i díky tomu vyhrál cenu Golden Boy, kterou později vyhráli jeho noví spoluhráči, Gavi a Pedri. 

Před sezónou 2019/20 přestoupil za 126 milionů euro do madridského Atlética. Stal se tak nejdražším hráčem v historii ,,Los Colchoneros". Za tým z hlavního města Španělska si připsal ve třech a půl sezónách více než 100 startů. Druhou polovinu sezóny minulé pak strávil na hostování v londýnské Chelsea. Nyní si plní svůj sen, a minimálně v následující sezóně bude hájit barvy katalánského velkoklubu. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat