OFICIÁLNĚ: Lamine Yamal prodlužuje smlouvu do roku 2026

OFICIÁLNĚ: Lamine Yamal prodlužuje smlouvu do roku 2026 Foto: X @FCBarcelona

Lamine Yamal podepsal svůj nový kontrakt do roku 2026 toto pondělí v kancelářích Ciutat Esportiva Joan Gamper. 

Klub FC Barcelona a hráč Lamine Yamal dosáhli dohody ohledně prodloužení smlouvy do června roku 2026. Výstupní klauzule byla stanovena na miliardu euro. 

Lamine Yamal podepsal svůj nový kontrakt toto pondělí v kancelářích Ciutat Esportiva Joan Gamper za přítomnosti prezidenta klubu Joana Laporty, prvního viceprezidenta Rafy Yusteho, ředitele zodpovědného za mládežnický fotbal Joana Solera, a sportovního ředitele klubu, Deca. 

Budoucnost v červenomodré 

Senzace poslední doby a stále pouze šestnáctiletý útočník bude pokračovat ve svém fotbalovém růstu v klubu, který jej vychoval. Do Barcelony přišel ve svých sedmi letech z klubu CF La Torreta.

Navzdory svému velmi mladému věku raketově stoupá všemi kategoriemi, a stal se jednou z největších nadějí klubu z mládežnických kategorií do budoucna. V patnácti letech, devíti měsících, a šestnácti dnech debutoval za první tým ,,Blaugranas". Stalo se tak 29. dubna tohoto roku v zápase La Ligy na Camp Nou proti Realu Betis. Stal se tak nejmladším hráčem, který kdy debutoval za první tým Barçy. 

Od té chvíle si našel místo v kádru trenéra Xaviho Hernándeze. V nové sezóně získal důvěru hlavního trenéra, a pokračuje jako hráč prvního týmu. V zápase La Ligy proti Cádizu se stal nejmladším hráčem v historii klubu, který začal zápas jako hráč základní sestavy. Bylo mu v tu chvíli 16 let, a 38 dní. O 30 dní později se stal v zápase proti Antverpám nejmladším debutantem FCB v Lize mistrů, a druhým nejmladším plejerem v historii celé soutěže. 

Ve výčtu toho všeho si už i stihl odbýt debut za seniorskou reprezentaci Španělska. Jak už to tak v jeho případě bývá, tak se v zápase kvalifikace o Euro stal nejmladším hráčem, který kdy debutoval za reprezentaci ,,La Rojy". Bylo mu 16 let, a 58 dní. Po půlhodině na hřišti se dokonce stal nejmladším střelcem v historii Španělska. 


Zdroje: fcbarcelona.es



Diskuze

A nějaké detaily smlouvy?

03.10.2023, 06:23

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 24
2. Real Madrid CF 21
3. Club Atlético de Madrid 17
4. Villarreal CF 17
5. CA Osasuna 15
6. Athletic Club 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 10
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
8. Lamine Yamal 4
17. Dani Olmo 3
35. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat