Oficiálně: Moussa Wagué v Barceloně prozatím skončil, na jaře bude hostovat v Nice

Oficiálně: Moussa Wagué v Barceloně prozatím skončil, na jaře bude hostovat v Nice

Na poslední chvíli před koncem posledního dne přestupů byl oznámen další odchod z Barcelony, který se tentokrát týká pravého beka Moussy Waguého. Ten stráví nadcházející půl rok v Nice a jeho dočasný zaměstnavatel se následně rozhodne, co bude dál.

Doslova za minutu dvanáct se FC Barcelona dohodla s OGC Nice na hostování pro Moussu Waguého, jenž na jih Francie míří do 30. června a poté se uvidí. Celek z azurového pobřeží bude mít možnost senegalského zadáka odkoupit nastálo a to za částku 10 milionů eur plus dalších 500 tisíc v bonusech. Má to však jeden drobný háček.

Pokud se Nice rozhodne Waguého angažovat natrvalo, Barca bude mít až do června 2021 právo na zpětný odkup za 15 milionů eur a po tomto datu si pak vyhrazuje právo prvního odmítnutí jakéhokoliv dalšího prodeje. Zatím tedy bývalému členu áčka katalánského celku prostřednictvím oficiálního webu poděkovala za závazek a odhodlání a popřála mu hodně štěstí a úspěchů.

Svůj debut u A-týmu Blaugranas si Wagué připsal 13. dubna loňského roku, kdy Katalánci zajížděli do Huescy v rámci ligového střetnutí. Rodák z Bignony odehrál celkem 6 utkání mezi dospělými a to 4 v rámci LaLigy a 2 v Lize mistrů – nejprve proti Borussii Dortmund a poté na San Siru s milánským Interem. Na svém kontě má jeden ligový titul z ročníku 2018/19.

Tržní hodnota jednadvacetiletého krajního obránce, jenž dokáže v případě potřeby zaskočit i na levé straně, se pohybuje kolem 7 a půl milionů eur, zastupuje jej agentura arena11 sports group a na Camp Nou dorazil v roce 2018 z Eupenu. Na svém kontě má tento 177 centimetrů vysoký fotbalista také 14 startů za hlavní senegalskou reprezentaci, za kterou si připsal i jeden gól.


Zdroje: fcbarcelona.com, twitter.com



Diskuze

Musí hrát, jestli chce jednou hrát dvojku Semedovi.

02.02.2020, 10:50

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat