Pedri, de Jong a Roberto...stav kádru #5

Pedri, de Jong a Roberto...stav kádru #5

Před zápasem El Clásica se v nominaci objevili tři navrátilci, kteří vyléčili svá zranění. Do zápasu po nějaké době zasáhli útočnici Lewandowski s Raphinhou, na lavičce pak celý zápas odseděl stoper Koundé. Nadále však se svými zraněními laborují Pedri, Frenkie de Jong a kapitán Sergi Roberto.

Pedri

Stále pouze dvacetiletý záložník odehrál v této sezóně dvě utkání. Jednalo se o úvodní dvě kola tohoto ročníku španělské La Ligy. Posléze se zranil v tréninku, a již přes 2 měsíce laboruje se zraněním kvadricepsu na pravé noze. Jeho léčba by se však dle posledních zpráv španělského tisku měla snad konečně chýlit ke konci. Pozitivní zprávy pak hovoří o tom, že by měl dokonce být v nominaci na zápas 12. kola La Ligy tuto sobotu od 21:00 na hřišti Realu Sociedad v San Sebastiánu. Ty méně pozitivní pak mluví o tom, že rodák z Tenerife se zapojí do jednoho z dvojice zápasů příští týden - může se tak stát v Hamburku proti Šachtaru Doněck, nebo příští neděli proti Deportivu Alavés na domácí půdě. U Pedriho jsou obrovský problém svalová zranění, kterých jen za poslední rok měl nespočet. Můžeme tak jen doufat v progres...

Frenkie de Jong

V dnešních dnech pravděpodobně nejvíce stěžejní hráč sestavy trenéra Xaviho Hernándeze by se pak mohl na trávníky vrátit v podobný čas jako jeho kolega ze zálohy Pedri. Pozitivní zprávy mluví o jeho návratu rovněž již pro zápas s Realem Sociedad, téměř jistě by se do sestavy měl vrátit před začátkem další reprezentační přestávky, jíž bude předcházet duel na domácí půdě proti Alavésu, o kterém již dříve byla řeč. Na Frenkiem si vybral daň opravdu náročný program nejen na klubové scéně, ale i té reprezentační. Se svým zraněním kotníku momentálně laboruje přes měsíc. Zranil se v průběhu prvního poločasu zápasu proti Celtě Vigo. 

Sergi Roberto

Nový kapitán Blaugranas toho vinou toho, že nepatří do základní sestavy, neodehrál mnoho. V jeho posledním zápasem před zraněním na hřišti Granady se ale střelecky prosadil. Posléze se zranil, a přivodil si zranění lýtka na pravé noze. Laboruje teprve týden, a v jeho případě spíše lze očekávat návrat na lavičku až po nadcházející reprezentační přestávce.




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat