Pesimismus ohledně velkých obchodů

Pesimismus ohledně velkých obchodů

Barça prožívá poslední dva dny na přestupovém trhu a s přibývajícími hodinami se ve vedení i ve sportovní oblasti šíří pocit, že velké obchody, v něž se doufalo, aby bylo možné financovat tržní operace, se neuskuteční. Jedná se o operace se společností Nike a uzavření vstupu investora do společnosti Barça Vision. Konkrétně pokud jde o prodloužení smlouvy se značkou sportovního oblečení, klubové zdroje připouštějí, že dohodu nebude možné dokončit během současného přestupového období.

Klub doufal, že se mu v posledním týdnu přestupového období podaří uzavřít obchod za velké peníze. Poté, co ztroskotal pokus o podpis Nica Williamse, totiž kontaktoval Jorgeho Mendese, aby se pokusil podepsat Rafaela Leaa, milánského křídelníka. Hovořilo se také o podpisu Jonathana Taha, středního obránce Bayeru Leverkusen, kterému končí smlouva v roce 2025 a jehož si klub cení na 30 milionů.

Klub však již dnes naznačil, že vzhledem k téměř jisté nemožnosti uzavřít velké obchody, na kterých se pracuje, je cesta k novým podpisům omezena na to, že představenstvo aktivuje osobní záruku nebo prodá některého z hráčů. V případě prodeje by však bylo také velmi obtížné uskutečnit velký podpis, protože vzhledem k tomu, že klub nepodléhá pravidlu 1:1 platového limitu LaLigy, prodej hráče nedává možnost použít všechny peníze, které za něj získá, a všechny peníze, o které hráč přijde, na příchod jiného hráče.

A faktem je, že bez kýženého 1:1 může FC Barcelona znovu využít pouze 60 % platu a amortizace hráče, který odchází, a pouze 20 % z jeho prodeje. Jinými slovy, pokud hráč odejde za 20 milionů, lze z této částky využít pouze 4 miliony. Tento scénář by vedl k tomu, že by Barça v případě prodeje některého ze svých hráčů uzavřela krátkodobě nevýhodný obchod, protože by na své posílení mohla nyní použít jen velmi malou část výtěžku. Bylo by na prezidentovi Laportovi, sportovním řediteli Decovi a trenéru Flickovi, aby posoudili klady a zápory této situace. V každém případě se jedná o dílky skládačky, které do sebe musí zapadnout, a času zbývá stále méně. Samozřejmě nesmíme zapomínat, že v poslední den loňského léta Barça uzavřela šest obchodů, čtvyři odchody (Abde, Eric, Ansu a Lenglet) a dva příchody (Cancelo a Joao Félix).


Zdroje: www.mundodeportivo.com



Diskuze

Každý rok je to stále stejné. Nemá vůbec smysl číst zprávy o dalších plánovaných příchodech, když nejsou peníze. Připadá mi, že vedení Barcelony těmito zprávami jen odvrací pozornost od své neschopnosti řešit stále přetrvávající finanční problémy. Dokud neseženeme peníze ( a tím myslím opravdu vysokou částku v řádech stovek milionů EUR ), tak se prostě můžeme s nakupováním posil rozloučit.

30.08.2024, 11:50
Klokanomet jirka66

To se říkalo i před tím, než přišel Olmo. A Ferrán a Raphinha a Lewa... :D

30.08.2024, 14:20

Laporta naprostej tragéd a lhář. Vlastně celé léto lhal o tom jak se podepíše nová smlouva s Nike, že se doplní tým a ten se reálně oslabil.
Flick od něj nedostal naprosto nic a dokonce nedostane ani náhradu za Bernala, takže se jde do sezónu bez tohodle postu, což nemá obdoby. Největší škoda je to pro Flicka, rptože ten se jeví jako nejlepší trenér od Pepka a podpora nulová

Už se ale těším jak na něj bude tlačit ať hraje o LM a ligu a když neudělá trofej tak ho bude chtít vyhodit. V tom případě si kupuju letenku do Barcelony a ..............

30.08.2024, 15:24

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. CA Osasuna 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
19. Pedri 2
57. Jules Koundé 1
58. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat