PĚT DŮVODŮ, PROČ MINA JEŠTĚ NEDEBUTOVAL

PĚT DŮVODŮ, PROČ MINA JEŠTĚ NEDEBUTOVAL

Od jeho příchodu do Barcelony už uplynulo více než 20 dní, ale kolumbijský obránce si ještě za svůj nový klub nezahrál ani minutu. Tady je pět hlavních důvodů, proč Mina nejspíš zatím nedebutoval. 

Adaptace na nový styl hry

Yerry přijel do Katalánska po tom, co hrál několik let v Brazílii, kde styl hry nemá nic společného se systémem, který se prosazuje v Barceloně. Valverde věří, že si Mina musí nejdříve zvyknout, než bude hrát s Messim a spol. v oficiálním zápase.

Složití soupeři 

Ten správný moment ještě nepřišel. Zápasy Copa del Rey s Valencií a Espanyolem nebyly nic jednoduchého, trenér se musel spoléhat na své klíčové hráče. V utkání proti Alavesu měl Mina údajně debutovat, ale hosté otevřeli skóre a Barcelona měla potíže.

Složitá pozice v klubu

Trenér si je vědom toho, že hrát na pozici středového obránce v Barceloně není snadné, jeden špatný krok a na hráče se okamžitě hází vina. Během uplynulých let se to stalo jiným nově příchozím hráčům, výsledkem pak byl rychlý odchod z klubu. Valverde nechce, aby se něco podobného stalo hráči, který přišel v půlce sezony a tím je pro něj všechno složitější. 

Přišel jako alternativa

Než do Barcy přestoupil, tak věděl, že duo Pique - Umtiti ve středu obrany funguje skvěle. V klubu jako Barcelona je ale vzhledem k množství zápasů nutné hráče otáčet. Mina bude "soupeřit" s Vermaelenem, který je třetí možností, co se ve středu obrany nabízí. Yerry musí Valverdemu ukázat, že si zaslouží být v základní sestavě.

Je mladý a nestál moc

Přišel na Camp Nou "jen" za 12 milionů Euro. Ve srovnání s Coutinhem, nejdražším hráčem v historii klubu, je to rozdíl propastný. U Coutinha se tak očekává, že za takovou cenu bude hrát co nejdříve. Fanoušci ale už možná dlouho čekat nebudou. Nastoupit by mohl už v zítřejším utkání s Espanyolem nebo příští týden s Getafe. Umtitiho totiž dělí jedna žlutá karta od zákazu. 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

6. důvod - je to nový Douglas smiley

03.02.2018, 17:46
Tarja Tommassino

Zbytečně bych nemalovala čerta na zeď.

03.02.2018, 18:13
TheThing81 Tommassino

Zajímavý názor. Nebylo by však alespoň pro začátek lepší, vyjádřit nově příchozímu hráči podporu, než ho takto bezdůvodně a předčasně shazovat?

04.02.2018, 12:16
Tommassino TheThing81

Klid, vtípek a nemyslím si, že to tu Yerry čte. Nechtěl jsem tu tenhle typ hráče, ale když už tu je, tak doufám, že mu to bude šlapat.

04.02.2018, 15:05
TheThing81 Tommassino

Jasňačka, chápu že si to nemyslel smrtelně vážně. Peace smiley

04.02.2018, 20:20

Hlavně to neni vůbec vtipný. Vím že všem vytře zrak..smileysmiley

04.02.2018, 15:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat