PIQUE: NEPŘÍTEL ČÍSLO 1

PIQUE: NEPŘÍTEL ČÍSLO 1

Nedělní derby mezi Barcelonou a Espanyolem bylo dost vypjaté, nejspíš také kvůli komentářům Gerarda Piqueho, které po střetu v Copa del Rey v lednu pronesl. Včera ale ještě napětí mezi kluby svým gestem po vyrovnávacím gólu "přitopil".

 Pique byl terčem urážek z tribun po celou dobu utkání. Některé z nich byly nepříjemné a týkaly se jeho rodiny. Hráč však skóroval v pozdějších minutách zápasu, jak je teď v Barceloně zvykem. Kromě toho, že tak zajistil týmu bod, zvýšil úspěšnou sérii na 22 zápasů bez porážky. Branku slavil gestem, které naznačovalo, aby se lidé na stadionu utišili, to je však pobouřilo a reagovali na ně pískáním.

"Bylo to to nejmenší, co jsem mohl udělat. Utišit stadion," řekl Pique v rozhovoru po zápase.

V Espanyolu má teď pověst fotbalisty s xenofobními výroky. I to mělo vliv na tradiční setkání trenérů před zápasem, ti mají jinak mezi sebou poměrně přátelský vztah. La liga v situaci podnikla různé kroky a dala už dříve jasně najevo, že urážlivé pokřiky a skandování od fanoušků Espanyolu nejsou přijatelné.

Před dvěma lety španělský reprezentant urážky zlehčoval a viníky označil jako "úžasnou menšinu". Teď je ale situace ještě závažnější, napětí je už tak vysoké, že je Pique u věrných fanoušků Espanyolu nepřítelem číslo 1.  Špatný vztah mezi oběma kluby nebude možné napravit, alespoň ne v nejbližší době. Poslední události jen zvýšily panující rivalitu mezi kluby. 

K Piqueho oslavě se vyjádřil i kouč Valverde:

"Vždycky víme dopředu, jaké tyto zápasy budou. V prvním poločase bylo jen několik faulů, ale s plynutím času napětí narůstalo, tak je to vždycky. Piqueho oslavu bych zasadil do kontextu událostí, které se odehrály během celého týdne, do toho, jak se rivalita rozšířila. Je dobrý hráč, v takových zápasech přebírá velkou zodpovědnost."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Gerard.smileysmileysmiley Občas síce zapotí kravinu, ale je to pravý srdciar.

05.02.2018, 16:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Iago Aspas 4
6. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat