Pjanić: Koeman ma vôbec nerešpektoval

Pjanić: Koeman ma vôbec nerešpektoval

Miralem Pjanić odchádza na ročné hosťovanie do Beşiktaşu Istanbul. Pôsobenie v Barcelone, ktoré trvalo len jednu sezónu, určite nemôže považovať za úspešné a zrejme naň nebude spomínať v dobrom aj z iných dôvodov.

Pre denník 'marca' sa bosniansky stredopoliar rozrozprával o vzťahoch s trénerom Blaugranas, Ronaldom Koemanom.

,,Koeman ma vôbec nerešpektoval. Nedokázal som si zvyknúť na situáciu, ktorej som minulý rok čelil. Som futbalista, milujem tento šport a chcem hrať."

,,Vždy som obdivoval a mal rád spôsob hry Barcelony. Bolo jasné, že tento štýl mi bude sedieť. Keď som sa ocitol v Barçe a sledoval som ju hrať naživo, tréningy a tak podobne, vedel som, že toto je presne to, o čom som sníval."

,,Vždy som chcel hrávať za Barçu, ale nečakal som, že sa veci takto skomplikujú. Málo minút, covid, teraz hosťovanie..."

,,Koeman sa so mnou nikdy nerozprával. Som hráč a človek, ktorý je schopný prijať a pochopiť všeličo, ale musí mi to byť jasne vysvetlené... ale nie takým štýlom, akoby som mal len 15 rokov. Súhlasil som so znížením platu a s hosťovaním v Beşiktaşi, pretože chcem hrávať."

,,Ale nie som jediný, ktorý čelil takejto situácii. Nechcem ale rozprávať za iných, myslím si, že ak sa niekto v blízkej dobe bude chcieť na podobnú tému vyjadriť, spraví to. Pre mňa bolo kameňom úrazu to, že tréner jednoducho zrejme nechcel vidieť zmeny v prístupe či v schopnostiach hráčov, s ktorými od začiatku nepočítal. Toto je naozaj prvýkrát, čo som takéto niečo vo svojej kariére videl."

,,Ako môže byť hráč motivovaný, keď je úplne zrejmé, že tréner aj tak nezmení názor, nech sa stane čokoľvek? Chýba rešpekt."

,,Naozaj sme makali a bojovali o miesto. Pre tých, ktorí nehrávajú, to vo futbale nie je ľahké. Lenže ako som už povedal, nebol tam pre nás ani tréner, necítili sme podporu."

Miralem Pjanić zrejme v tomto rozhovore referoval na hráčov ako Riqui Puig, Júnior Firpo či Samuel Umtiti. Známe sú ale aj problémy trénera Ronalda Koemana ešte z čias, kedy trénoval anglický Everton - vtedy sa pre médiá veľmi podobne vyjadril Senegalčan Oumar Niasse či Gérard Deulofeu.


Zdroje: marca.com



Diskuze

Netušil jsem, že je Koeman takový..
Po tomto článku už se nedivím neotřesitelné pozice některých hráčů v minulé sezóně, kteří přitom nehráli ani svůj průměr.. A zároveň se trochu obávám, že oným "nedotknutelným" se stane Luuk de Jong. Pokud teda trenér skutečně dává přednost sympatiím před výkony.. Je to přece "jeho" posila, navíc krajan..
Nechci de Jonga napadat, když ještě neměl možnost se předvést, ale...

04.09.2021, 14:44
cechoma MilanBalage

Vzhledem k tomu, co předváděl Puig v přípravě na tom asi něco bude. Ale každý trenér má svoje preference. Nico, Gavi, Dest, Fati, Pedri, Arajuo, Eric a Demir šanci dostanou, takže mladých talentů máme v áčku dost. Uvidíme na konci sezóny, jestli Koemanuv výběr bude ten správný.

04.09.2021, 14:50
MilanBalage cechoma

Preference jsou jedna věc, ignorace hráčů podávajících kvalitní výkony druhá.. Teď nemluvím o Pjanićovi, který, když hrál, nehrál kdovíjak dobře...
Jak říkáš, na konci sezóny spočítáme hráčům minuty a uvidíme, kdo si zasložil víc a kdo míň smiley

04.09.2021, 15:00
Puyol MilanBalage

Aby to už někdo spočítal Koemanovi,tak jak si zaslouží!smiley

04.09.2021, 22:21
cechoma MilanBalage

Tak může být řeč jedině o Puigovi. Drbum nevěřím, takže s jeho namyšleností to podle mě nesouvisí.

Řekl bych, že má Koeman raději trpělivější a silovejsi hráče. Jeho kůň je Pedri a asi tam nechce dva typově podobné hráče. Mně se líbí, jak Puig hraje, ale myslím, že to zdaleka není Koemanuv styl.

05.09.2021, 10:23
cechoma MilanBalage

Navíc de Jong by mohl být takový Gudjohnsen. Hrál v době Ronaldinha a taky se jakoby nehodil. Ale fungovalo to. Uvidíme

05.09.2021, 10:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 16
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Villarreal CF 12
5. Club Atlético de Madrid 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 5
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Iago Aspas 3
5. Sandro 3
7. Lamine Yamal 3
9. Dani Olmo 3
11. Raphinha 3
23. Pedri 2
60. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat