Pojede Koundé reprezentovat Francii? Barça v repre #2

Pojede Koundé reprezentovat Francii? Barça v repre #2

Po měsíci klubového fotbalu si od něj na týden fanoušci Barçy zase odpočinou. I když marodka Blaugranas momentálně čítá 5 reprezentantů své země (Pedri, de Jong, Raphinha, Lewandowski, Koundé), tak i přesto odjede nemalé množství hráčů Barçy reprezentovat svou zem. 

Španělsko

Výběr trenéra de la Fuenteho si předchozí reprezentační sraz zapsal v rámci kvalifikace o EURO 2024 dvě výhry, a zároveň si s chutí zastřílel, když Gruzii porazil 1:7, a Kypr 6:0. V následujícím týdnu bude pokračovat v nastoleném trendu, a rovněž odehraje 2 zápasy kvalifikace o EURO. Ve čtvrtek 12.10. vyzve od 20:45 na domácí půdě Skoty, kteří jim v červnu uštědřili nečekanou porážku. O 3 dny později se pak v Oslu utká s výběrem Norska. Za Španělsko mohou nastoupit až 4 hráči výběru trenéra Xaviho Hernándeze. Jmenovitě pak tento seznam čítá tyto hráče: Alejandro Baldé, Gavi, Lamine Yamal, a Ferran Torres. 

UPDATE: Lamine Yamal nakonec za Španělsko v následujících 2 zápasech z důvodu zranění startovat nebude. Co se týká zápasů na klubové úrovni, měl by být schopen být v nominaci na zápas proti Bilbau příští neděli. 

Portugalsko

Výběr španělského trenéra Roberta Martíneze drží v kvalifikaci o finálový turnaj mistrovství Evropy vskutku impozantní bilanci. 6 zápasů, 6 výher, 24 vstřelených branek, 0 obdržených. V pátek 13.10. vyzvou v odvetě zápasu z minulého měsíce ve 20:45 Slováky. Zápas se odehraje v Portu na Estádio do Dragão, takže Joãové Félix a Cancelo se po týdnu vrátí na tento stadion. Tentokrát v dresu portugalské reprezentace. V pondělí 16:10. pak ve stejný čas odehrají kvalifikační zápas v Bosně a Hercegovině. 

Dánsko

Výběr této severské země čekají v následujících dnech papírově dva zápasy kvalifikace se slabšími soupeři. V sobotu 14.10. vyzvou v Kodaňi ve 20:45 Kazachstán. O 3 dny později ve stejný čas budou usilovat o vítězství na půdě San Marina. Za Barçu bude v dánském dresu nastupovat Andreas Christensen. 

Německo

,,Die Mannschaft" prochází velmi turbulentním obdobím. Jakožto pořádající země příštího ročníku EURA nehrají kvalifikační zápasy. V nich se Němcům nedaří natolik, že do následujících přátelských utkání již na pozici trenéra nevyběhnou s Hansi Flickem, ale novicem Julianem Nagelsmannem. Němci odehrají v sobotních 21:00 přípravný zápas proti Spojeným státům. Ve středu 18.10. pak ve 2:00 našeho času vyzvou výběr Mexika. Rovněž v rámci přátelského utkání. Trenéru Nagelsmannovi jako trenérovi v jeho prvních dvou zápasech pomohou i hráči Barcelony Ilkay Gündoğan, a jednička v bráně Marc-André ter Stegen.

Španělsko U-21

Do nejstarší mládežnické kategorie země z Pyrenejského poloostrova byl poprvé povolán Fermín López. Tento výběr odehraje v úterý 17.10. v Astana Aréně od 15:30 zápas na umělé trávě zápas proti domácímu Kazachstánu. Tento zápas je součástí kvalifikace o EURO do 21 let. 




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat