Pravda o případu jménem Take Kubo

Pravda o případu jménem Take Kubo

Při svém debutu na Camp Nou předvedl kvalitní driblink, zajímavé náběhy a ve svých 18 letech dokázal nevnímat tlak okolí.

„Mají právo na mě pískat, myslím, že si to zasloužím,“ prohlásil mladý Japonec patřící Realu Madrid, momentálně však propůjčený Mallorce, po svém povedeném výkonu na Camp Nou. Při svém debutu na hřišti Barcelony předvedl kvalitní driblink, zajímavé náběhy a ve svých 18 letech dokázal nevnímat tlak prostředí ani kárání od svých spoluhráčů za to, že jim míč neposunul.

Take Kubo přišel do La Masie v 10 letech, v žácích vynikal, překonával rekordy v počtech gólů a dokonale zapadl, kvůli sankcím FIFA však za Barcelonu nemohl rok hrát. Vydal se tedy do Japonska, kde se stal profesionálem, poté už se však do Španělska vrátil, aby podepsal s věčným rivalem.

Související obrázek

„Podepsal jsem v Madridu, protože pro mě měli sportovní plán,“ prohlásil po příchodu do Mallorky. Stejně tak pro něj měla plán Barcelona, mělo jej i PSG a Ajax. I přes to, že byl culé, si však vybral Madrid, protože „bílý klub“ opět přispěchal s naplněním finančních požadavků hráče i jeho agentů. Barça jej milovala a kluk, který mezitím dospěl do 18 let, se chtěl vrátit domů. Jistě. Ovšem už na první schůzce bylo vidět, že propast je nepřekonatelná. Na ní Ramon Planes a José Mari Bakero zjistili, že to, co agenti (v čele s Manelem Ferrerem) požadují, je na hony vzdálené platu hráče Barcelony B, který mu nabídli. Za návrat do Barcelony požádali o 2 miliony eur ročně plus provize agentům.

A objevilo se i další úskalí: místa v prvním týmu byla obsazená, nezdálo se tedy, že by se v brzké době objevil prostor pro Kuba. Později, po odchodu Malcoma, by přeci jen mohl dostat šanci trénovat pod Valverdem, Barcelona však nechtěla ustoupit finančních požadavkům a Take podepsal s Madridem. Florentino Pérez totiž chce, ať už se jím stane kdokoliv, vidět nového Messiho v bílém. A stále ještě postižený syndromem Neymar si nechtěl nechat uniknout dalšího hráče, který by se mohl stát novou perlou fotbalu. Asi by nesnášel nejlépe, kdyby se tento klenot vrátil a vybrušoval v Barceloně…

Barça si nenechala Kuba utéct, rozhodla se nerozbít kvůli němu svou strukturu

Ze stejného důvodu se nezdráhal nabídnout nepředstavitelné částky ani za další dva mladé a zářící Brazilce, kteří už byli téměř dohodnuti s Barcelonou. Za Viniciuse zaplatil Madrid čtyřikrát tolik, než na čem byla domluvená Barça. Za Rodryga zaplatil dvojnásobek. Kubovi nabídl to, co mu na Camp Nou odmítli platit.

Odmítli, protože nechtěli narušit linii sportovního managementu, který by neměl zapomínat na ekonomický rámec. Protože se nechtěli hráči pevně zavázat a protože sázeli na Ansua Fatiho. A také proto, že čísla v červnu musela mít určitý přebytek a pokladna již neměla kde brát. Barça si Kuba nenechala utéct, rozhodla se nenarušit kvůli němu svou strukturu.

Výsledek obrázku pro ansu fati

Take Kubo vidí svého idola stále v Messim a věří, že nejlepším mladíkem na světě je Mbappé. V Japonsku je modlou a v La Lize dává možnost vzniknout spoustě sestřihům na YouTube. Zatím není jasné, zda bude v Mallorce, Madridu nebo úplně jinde. Dá se však říci, že kdyby si Barça Kuba přece jen najala, nadšení vzbuzující Ansu Fati by v prvním týmu ještě nedebutoval.

A mohl by to být pro změnu jeho otec, kdo by naslouchal vábení sirén z jiných evropských velkoklubů, připravených s šekovou knížkou v ruce lovit v La Masii. Pokud by fotbalová základna Barcelony byla tak špatná, proč by sem tolik klubů chodilo s prutem a miliony jako návnadou?

První závěr: Take byl na Camp Nou vypískán za to, že je z Madridu. Stejně jako Chicharito, když v letošní sezóně přijel se Sevillou, má totiž minulost spojenou s merengues.

Druhý závěr: peníze jsou mocný pán. Tady i v Japonsku.

Výsledek obrázku pro take kubo messi


Zdroje: mundodeportivo.com



Diskuze

Peníze hýbou světem!! Real si mohl dovolit rozhazovat...smiley

12.12.2019, 07:27

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat