PŘI ODTRŽENÍ KATALÁNSKA BY MESSI MOHL ODEJÍT

PŘI ODTRŽENÍ KATALÁNSKA BY MESSI MOHL ODEJÍT

Pokud jste si po tom, co Messi podepsal smlouvu až do roku 2021 oddechli, teď už se vám možná tak klidně spát nebude. Politická situace a napětí mezi Katalánskem a Španělskem jsou známy všem. Podle posledních informací by Messi při odtržení jedné z nejstarších provincií z klubu odešel, dokonce zdarma. 

Španělský deník El Mundo na dnešní úvodní straně odhalil, že by Messi v Barce zůstal za podmínky, že by byla součástí španělské, německé, francouzské či anglické ligy. Samozřejmě je zůstat v La lize ta nejpřirozenější varianta, která by se klubu mohla naskytnout. Je především praktická, co se cestování týče. Je rozdíl létat v rámci Španělska nebo na Britské ostrovy. Ve smlouvě také stojí, že bez ohledu na 700 milionů vysokou výkupní klauzuli by v tomto případě Leo odešel zdarma.

Klub věří, že tímto gestem Messi vyjádřil svou oddanost, závazek k Barce. Navíc po podpisu nové smlouvy je z něj nejlépe placený hráč na světě. Nehezký scénář je však vstup klubu do "katalánské ligy". Ta by se svou úrovní s jinými evropskými soutěžemi jen těžko mohla srovnávat. Messiho smlouva by prý nebyla jediná, která by byla ovlivněna, i když se nemluví o nikom konkrétním. Tato drastická změna by mohla některé dohody udělat neplatnými. Jak se politická situace ve Španělsku bude vyvíjet dál, zatím není lehké určit. Nezbývá než doufat, že by i v případě odtržení Katalánska klub nebyl výrazně ovlivněn. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

v jednom clanku je ze nejlip placeny je messi, v dalsim zas ze neymar, v dalsim ronaldo a v dalsim ze tevez. jak teda?

05.01.2018, 17:34
CulesWarkin pyspetr

Těžko říct 😀

05.01.2018, 19:38

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 20
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat