Příběh jednoho z našich členů na El Clásicu - Alexandr Cyrulnik

Příběh jednoho z našich členů na El Clásicu - Alexandr Cyrulnik Foto: Alexandr Cyrulnik

Přinášíme rozhovor s jedním z našich členů, který byl osobně přítomen na posledním El Clásicu v Madridu. Nejen o možnosti získat vstupenky na největší zápas planety, ale i atmosféře přímo v Madridu.

Proč sis vybral právě El Clásico?

,,Říkal jsem si, že tuto sezónu bude jednodušší se na takový zápas dostat, a navíc v té době byla ještě šance na titul v La Lize. Kdyby se vyhrálo, věděl jsem, že to bude super zážitek, a navíc by ani ten titul v ten moment nebyl nereálnou záležitostí. Clásico na Camp Nou jsem zatím neviděl, a proto jsem jej chtěl navštívit alespoň na hostující půdě. 

Jaká byla cesta do Madridu?

,,Úplně v pohodě, letěl jsem v pátek ráno přímým letem z Prahy do Madridu, a po zápase v pondělí zase stejným způsobem hned domů."

Co žádost o lístek?

,,Myšák mi hned psal, že z fanklubu jsem podal žádost jako jediný, nicméně se obával většího množství žádostí ze stran dalších fanklubů. Když mi pak byla vstupenka přidělena, tak mi přišlo, že má snad větší radost, než já."

Jaká byla před zápasem atmosféra ve městě? Potkal jsi v Madridu i další ,,Culers"?

,,Před zápasem nejen v centru právě moc ne, nepřišlo mi, že by město nějak extrémně tím zápasem žilo. Sektor hostí však byl zcela zaplněn."

Co interakce s fanoušky Los Blancos ve městě? Chodil si po Madridu v dresu Barçy?

,,Chodil jsem po městě v dresu, nicméně nepřišel jsem si v nějakém nebezpečí. I v restauraci když jsem si objednával jídlo, tak všechno proběhlo korektně. Horší to bylo když jsem v Madridu byl před devíti lety, to jsem se setkal s negativnějšími reakcemi na dres Blaugranas, než nyní."

Jaké bylo vyzvednutí vstupenky? Proběhlo všechno rychle, a jaká byla komunikace?

,,Ano, všechno proběhlo rychle. Vyzvednutí vstupenky probíhalo jako tradičně na jednom z hotelů. Ráno před zápasem jsem přišel, a hned si vyzvedl na lístek. Na místě totiž nebyla ani fronta."

Říkal jsi, že jsi v Madridu byl celý víkend, tak co všechno jsi stihl projít?

,,Oproti mé minulé návštěvě jsem se snažil hodně procházet po ne úplně známých uličkách, ale navštívil jsem například i Museo del Prado, a procházku centrem. Stihl jsem si v centru i zaběhat."

Co zrekonstruované Bernabéu? Jak se Ti líbilo?

,,Zvenku to vypadá úplně jinak než před rekonstrukcí, jako nějaká vesmírná loď. Zevnitř to pořád vypadalo, jako by pořád probíhala rekonstrukce. Chybělo označení sektorů, a celkový dojem na mě stadion úplně nejlepší neudělal. Z horních řad sektoru hostů navíc vůbec nešla vidět nová vyhlášená 360 stupňová obrazovka."

Jaká byla celková atmosféra na stadionu?

,,Madridistas oslavovali zejména góly, nejvíce samozřejmě ten třetí a zároveň vítězný. V průběhu zápasu téměř nezpívali žádné chorály. My jsme se snažili ale být hodně hluční, takže to možná mohlo být i z tohoto důvodu. Vůbec na nás ani nepískali, jen když jsme zpívali chorály s tematikou Katalánska." 

Co nejveselejší moment zápasu, gól Fermína Lópeze na 1:2?

,,Ve druhém poločase už naše hra byla lepší, a vygradovala právě tímto gólem. V sektorů fanoušků Barçy pak propukla opravdu velká radost. Pak měl ještě Ferran šanci při situaci jeden na jednoho, ale gól nevsítil."




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Penya novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 12
2. Real Madrid CF 8
3. Club Atlético de Madrid 8
4. Villarreal CF 8
5. Girona FC 7
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Raphinha 3
3. Oihan Sancet 2
4. Iago Aspas 2
5. Sandro 2
13. Dani Olmo 2
34. Lamine Yamal 1
47. Pedri 1
56. Jules Koundé 1
57. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat