Proč se Gerard Piqué rozhodl ukončit kariéru v polovině sezony?

Proč se Gerard Piqué rozhodl ukončit kariéru v polovině sezony?

Z čista jasna se rozhodl pověsit kopačky na hřebík. Gerard Piqué ve svých pětatřiceti letech končí svou bohatou fotbalovou kariéru, i když měl s Barcelonou platnou smlouvu do roku 2024. Nicméně se rozhodl, že chce skončit hned, což vyvolalo překvapení nejen v klubu, ale i v šatně. Jeho rozhodnutí vypadá jednoznačně a promyšleně, ale obsahuje řadu věcí, které jeho vůli mohly ovlivnit.

Pravidelně trávil zápasy na lavičce

Xavi s Piquém jako hráčem základní jedenáctky nepočítal. Bylo to v podstatě veřejně tajemství. Trenér mu na konci minulé sezony dal jasně najevo, že v příštím ročníku bude mít podpůrnou roli. Nakonec se to potvrdilo. Do klubu přišel Andreas Christensen a Jules Koundé, Xavi si také výše cenil Ronalda Arauja a Erica Garcíu. Piqué byl tedy pátým stoperem v hierarchii.

Složitá osobní situace

Gerard Piqué ukončil předchozí sezónu v pozadí pro něj velmi těžkých událostí. Na jednu stranu unikly nahrávky jeho rozhovorů s prezidentem RFEF Luisem Rubialesem, což ho nestavělo do dobrého světla. Tehdy se mluvilo o tom, kolik si jako šéf Kosmosu vydělá na přesunu Španělského Superpoháru do Saúdské Arábie. Na druhou stranu, po pár měsících spekulací, se Piqué rozešel se Shakirou, matkou svých dvou dětí.

Špatný výkon proti Interu na Camp Nou

Piqué začal sezónu jako náhradník, ale kvůli zranění Arauja, Koundého a Christensena bylo jasné, že bude muset od začátku nastoupit v pravděpodobně nejdůležitějším zápase dosavadní sezóny: proti Interu Milán na Camp Nou. Xaviho borci tehdy bojovali o setrvání v Lize mistrů. Poté, co Barça prohrála 1:0 na Giuseppe Meazza bylo v katalánském hlavním městě důležité pouze vítězství. Zápas ale skončil remízou 3:3 a Piqué obdaroval hosty dvěma góly, za což se na něj strhla obrovská vlna kritiky.

Pískot na Camp Nou

Gerard Piqué byl vždy idolem fanoušků Barcelony. Své jméno si zasloužil díky skvělým patnácti sezónám. V poslední době však došlo mezi fanoušky k rozkolu ohledně jeho osoby. Sekundární role, chyby, skandály, rozchody a další obchody oslabily jeho pozici před příznivci. Pískot z tribun bylo slyšet i v několika zápasech na Camp Nou. Piqué si myslí, že slova prezidenta Joana Laporty z posledního shromáždění, že někteří hráči by nechtěli snížit své platy, vyvolala jeho socioekonomické odmítnutí.

Zdravotní problémy

Piqué ukončil loňskou sezonu se zdravotními problémy. Přestože se vrátil po létě do kondice bylo více než pravděpodobné, že se další zranění budou opakovat.

Slib Xavimu

Trenér řekl Gerardu Piquému, že v této sezóně nebude hrát významnou roli, zvláště když klub přivede další střední obránce. Pětatřicetiletý hráč přijal rozhodnutí trenéra a ujistil ho, že chce v klubu zůstat a bojovat o místo v sestavě, aby ukázal, že je nejlepší. Také řekl týmu, že pokud tak neučiní, odejde, protože nechce ukončit svou kariéru v Barceloně jako náhradník. Bohužel Piqué tuto výzvu nenaplnil a rozhodl se odejít hned.

Image

Piqué chtěl z Barcelony odejít zadobře se všemi. Avšak jeho nedávné výkony, pískot z tribun na Camp Nou a incident na Estadio Mestalla ho nestavěly do dobrého světla. Odchází nyní přiznávající rapidní pokles formy. Svoji image tímto nepatrně vylepšuje.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat