Projekt Espai Barca je kvůli nedostatků financí pozastaven

Projekt Espai Barca je kvůli nedostatků financí pozastaven

Dle původního plánu měla Barcelona již od sezony 2023/2024 začít kvůli spuštění projektu Espai Barca hrát na olympijském stadionu Montjuic. I když už se na referendu financování schválilo, nyní se objevily nové informace týkající se finanční stránky projektu. Na nový stadion si fanoušci budou muset ještě nějakou dobu počkat, spekuluje se až o dvouročním posunu.

Finanční problémy Barcelonu zatěžují již delší dobu, Laporta po Bartomeuovi převzal v podstatě rozložený klub, plný záhadných transakcí, nesmyslných přestupů, vysokých platů a částek zaplacených za hráče. Obrovský projekt Espai Barca, který měl být spolufinancován i díky novému sponzorovi Spotify, byl prvním náznakem toho, že by se situace mohla zlepšit a klub by se mohl pomalu z finančních potíží začít dostávat. To však stále neplatí.

Ve financování projektu se nyní objevily trhliny a vše nasvědčuje tomu, že bude muset dojít k odložení o minimálně dva roky kvůli nedostatku financí. S výstavbou se přitom mělo začít už na podzim příštího roku. Na podzim roku 2021 byla výše finální částky za projekt určena na 1,5 miliardy eur, toto číslo však již neplatí. Navýšení konečné částky by mělo být o více než 30 %, což je pro klub příliš velký rozdíl a žádná finanční páka už by tento problém nevyřešila. Klub tak bude muset minimálně dva roky počkat, dokud se situace trochu nezlepší a snižování platů, nové smlouvy, prodeje hráčů atd. se více projeví v klubovém rozpočtu.


Zdroje: ...



Diskuze

Myšák
Systémový administrátor

Můžu potvrdit. Jsem v Barceloně a skutečně pozastaveno 😱

28.12.2022, 22:15
The_DoctoR Myšák

mě taky minulý týden přišlo, že se tam nic neděje a jeřáby jen stojí smiley

29.12.2022, 08:46
BienQuedas
Systémový administrátor

28. 12. se ve Španělsku slaví Día de los Inocentes. Oslavy jsou velmi podobné našemu aprílu, jen se žerty označují jako "inocentadas".
Berete tento vtípek za inocentadu. ;-)

29.12.2022, 11:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat