Puig, Baldé a Demir největší zbraní proti Deportivu Alavés?

Puig, Baldé a Demir největší zbraní proti Deportivu Alavés?

Ačkoli má pozici dočasného trenéra, může provést určité revoluce. Téměř s jistotou můžeme říci, že Sergi Barjuán odtrénuje barcelonské áčko na několik zápasů. Velké změny jsou v očekávání, ale počítejme pouze a jen s kosmetickými úpravami. Právě nepatrné změny a návrat k tradiční hře s rozestavením mohou být klíčové v novém začátku. Lépe řečeno, přípravě na nový začátek. Pojďme se společně podívat na doslova vysněné změny, které by mohl nový přechodný kouč ukázat.

V první řadě se musí vrátit k rozestavení 4-3-3, které však může dynamicky změnit při útočné fázi na 3-4-3. Něco podobného jsme už za Ronalda Koemana viděli a s čistým svědomím tvrdím, že to občas fungovalo. Asi největším překvapením v této formaci je nasazení Álexe Baldého. Nikoli v obraně, ale na křídle. Týmu chybí křídelní hráči a právě tato alternativa může tento problém vyřešit. Alespoň na pár zápasů. Už v béčku, ale i přípravě ukázal, že má parametry na tento post a navíc rád útočí. Tím bychom měli levé křídlo vyřešeno.

Pravá strana vybízí k nasazení zapomenutého hráče - Yusuf Demir. Po nepovedeném zápase s Bayernem Mnichov byl odstaven nizozemským trenérem, ale právě nyní nastává jeho čas a příležitost. Koho jiného na křídlo nasadit, když jej ne? Můžeme si zahrávat s myšlenkou, zda na hrot útoku nasadit Sergia Agüera nebo Memphise Depaye. Ale přiznejme si, že Kun odehrál v týdnu celých devadesát minut a potřebuje odpočinek. Naopak druhý jmenovaný by se konečně mohl zvednout, především po psychické stránce.

Nejvíce utlačovaný hráč pod Ronaldem Koemanem? Správě. Je to Riqui Puig. Právě tento borec si zaslouží šanci dostat se do základní sestavy a prokázat svůj talent. Jeho schopnosti prolomit obranu soupeře jsou nesporné. Navíc je to nejdynamičtější záložník, které má Barcelona k dispozici. Nicovi se povedl poslední odehraný zápas, ale z dlouhodobějšího hlediska je jeho spolupráce s Sergi Busquetsem nemyslitelná. Právě proto by opět šanci měl dostat Gavi, jako takový volný hráč v záloze - bojovník, co rozdá jak přihrávku, ale i soupeři nepříjemný zákrok.

Již zmiňovaný Busi vyniká v tradičním rozestavením, proto není důvod ho stahovat ze základu, ačkoli by právě jeho mohl v průběhu nahradit slibný Nico. Na krajích obrany nečekejme nic revolučního. Jordi Alba a Sergiño Dest. Dva beci s ofenzivními schopnostmi budou velkou podporou pro nevyzkoušené křídla. Mezi stopery taky nehledejme nic zásadního. Gérard Piqué a Eric García je dvojička, která může fungovat. Navíc když bude zkušenější borec zataženější a jeho mladší kolega se postará o kvalitní rozehrávku.

Vysněná sestava proti Deportivu Alavés:


Zdroje: Twitter - @Lecatalan08_2 a @DavidKvapil94



Diskuze

Collado a Peňa by si také zasloužili šanci!

30.10.2021, 13:59
MilanBalage Puyol

Věřím, že šanci teď dostanou všichni! Minimálně dostatek prostoru na to, aby se předvedli.
Když se pak ukáže, že na to např. Collado nemá, tak fajn, odchod.. Ale šanci dostat musí!

PS: Novým trenérem bude pravděpodobně Xavi. Jeho příchod je otázkou několika málo dnů. Pokud ne proti Kyjevu, tak proti Vigu příští sobotu už zřejmě s Xavim na lavičce.

30.10.2021, 14:53

Jen tak na zamyšlení. Někdy bych rád viděl Garciu na pozici Buse. Na stopera mi prostě přijde hrozně málo osvalenej, ale rozehrávku a vyvážení umí perfektně.

30.10.2021, 17:03

No nevím, jestli je 433 opravdu reálné. Jak už zaznělo v článku, nemáme křídla, a jít do zápasů s Demirem, respektive Baldém, mi nezní zrovna jako cesta ven z krize. Možná až se uzdraví Dembelé (a než se znovu zraní), do té doby na 433 nemáme hráče.

30.10.2021, 22:45
David Kvapil absint

A stejně na par minut na tom křídle Balde naskočil smiley

30.10.2021, 23:34

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat