Quique Setién dal v prvním týdnu svým svěřencům pořádně zabrat a před utkáním s Granadou jim přidal tréninky

Quique Setién dal v prvním týdnu svým svěřencům pořádně zabrat a před utkáním s Granadou jim přidal tréninky

Úvodní týden své nové etapy má za sebou nový lodivod A-týmu Barcelony, Quique Setién. Ten si pro svůj mančaft připravil upravený rozpis tréninkových jednotek a po úvodních dvou v pondělí a úterý přišly na řadu ještě další 4. Na nich se objevili i dva marodi, kteří se nakonec dostali i do nominace.

Příchod Quiqueho Setiéna do Barcy se nesl ve znamení změn v programu cvičení. Zatímco více benevolentnější Ernesto Valverde dopřával svým hochům tu a tam den volna, jednašedesátiletý Kantábrijec je zastáncem tvrdé dřiny a i takto uprostřed sezony naplánoval dvojité tréninky v jeden den. Dá se to však odvodit i změnou pohledu na taktiku a jednotlivé herní aspekty.

Pondělní a úterní tréninky jsme vám již přinesli krátce po oficiální představení bývalého kouče Betisu v nové roli. Ve středu se na třetí cvičení pod novou taktovkou ukázali na hřišti Tita Vilanovy také Marc-André ter Stegen a Arthur Melo. Naopak absentujícím byl znovu Jean-Clair Todibo, jenž byl právě uprostřed pracovní části týdne představen jako nový hráč Schalke.

Z rezervy byli přizváni Iňaki Peňa, Carles Pérez, Ansu Fati a Riqui Puig + Xavier Mbuyamba s Jaumem Jardím z výběru do devatenácti let. Na Péreze, Fatiho a dále také Daniho Morera, Nélsona Semeda, Ivana Rakitiče, Sergia Busquetse, Lionela Messiho, Clémenta Lengleta, Moussu Waguého a Frenkieho de Jonga čekala antidopingová kontrola od UEFA.

Čtvrteční trénování proběhlo znovu dopoledne a v hlavní skupině se na jeho část opět nacházeli tehdy ještě marodi Arthur s ter Stegenem. Opět nechyběla početná posádka z B-týmu, které vedle výše jmenovaných borců včetně Morera zastupovali ještě navíc Juan „Chumi“ Brandáriz, Abel Ruiz a Alejandro Marqués. K vidění bylo opět hodně rozmluv mezi hráči a Setiénem.

Pátek přinesl tentokrát podvečerní cvičení a podruhé v řadě za sebou na něm nescházeli brazilský záložník s německým brankářem, stejně jako béčkaři Puig, Pérez a Fati. V sobotu se pak cvičilo hned od 11:00 a poté proběhla první předzápasová tiskovka Quiqueho Setiéna, jejíž přepis jsme vám již přinesli. Neděle pak přinesla závěr příprav na další ligový duel pro Blaugranas.

První listina nominovaných pod Setiénem: Arthur a ter Stegen dostali zelenou

Změny doznalo i oznámení osmnáctičlenné nominace, které proběhlo až v den utkání, čili v neděli. To začíná na trávníku Camp Nou v 9 hodin večer a zúčastní se jej i již zmínění Arthur a ter Stegen, kteří na poslední soupisce chyběli z důvodu zdravotních potíží. Brazilce trápila třísla (konkrétně pak stydká kost), Němce pak vaz v koleni. Oba ale obdrželi povolení od lékařů.

Z rezervy byli povoláni Pérez, Fati a také Puig, který scházel i v kádru béčka, které po nedělním poledni padlo na půdě Gimnásticu Tarragony v dalším kole třetí ligy. Aktuálně mu náleží 3. místo zajišťující účast v postupovém playoff. Dodejme, že mimo hru je i nadále Ousmane Dembélé léčící sval hamstring a nově i Luis Suárez, jenž po operaci menisku zmešká zbytek sezony.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat