Ramon Planes odhaluje tajemství Pedriho přestupu

Ramon Planes odhaluje tajemství Pedriho přestupu

Bývalý sportovní ředitel Barcelony Ramon Planes hovořil pro Radio Marca o tom, jak se mu pro katalánský klub podařilo získat Pedriho. Odpověděl na mnoho otázek, od potenciálních nákladů na přestup z Las Palmas až po strach, že by mohla nastat stejná situace jako v případě Marca Asensia a záložník by skončil v Realu Madrid. Ramon Planes dotáhl přestup Pedriho a Ronalda Arauja. Významně se podílel také na vývoji teenagerů Gaviho a Ilaixe Moriby. V klubu skončil na vlastní žádost z rodinných důvodů v listopadu minulého roku.

Cena: "Přestupová cena Pedriho bude méně než 20 milionů eur a to i včetně dosažených bonusů, které si stále pamatuji. Když jsme Pedriho podepsali - byli lidé, kteří nebyli s touto dohodou tak spokojeni, investovali 5 milionů eur do mladého hráče, ale trval jsem na tom."

Strach: "Pracoval jsem tehdy pro Tottenham a po zápase Mallorca - Zaragoza jsem odešel oslněn jedním hráčem - Marcem Asensiem. Co se stalo, stalo se, Real Madrid byl rychlejší. Ve fotbale se děje všechno rychle. Bál jsem se, že se stane to samé i s Pedrim a Real nám ho vyfoukne."

Dohoda: "Bylo to velmi obtížné. Skutečnost, že mohl hrát ještě jeden rok v Las Palmas, byla důležitým prvkem a dobrá pro všechny. Také pro samotného Pedriho. S veškerými doplňky smlouvy to byl pro Las Palmas dobrý prodej. Pedri naléhal na přijetí nabídky kvůli jeho náklonnosti k Barçe."

Koeman: "Mám s ním dobrý vztah a o Pedrim jsme spolu mluvili. Vždy si na něj myslel. Báli jsme se, že pro něj bude těžké zůstat v prvním týmu, poněvadž přicházelo hodně nabídek na hostování. No, Koemanovi stačily dva tréninky, aby viděl, jak je dobrý a chtěl, aby za každou cenu zůstal."

Zájem Bayernu: "Překvapilo mě, že Bayern měl skutečný a formální zájem o Pedriho, aniž by ho vůbec viděl. Je to jasná ukázka toho, že jejich skauting je opravdu na vysoké úrovni. O svém zájmu nás informovali dva dny po debaklu 8:2 v Lisabonu. Řekli jsme jim, že jsou bez šance."

Xavi říká, že je ve své pozici nejlepší na světě: "Souhlasím. Xavi a Iniesta byli hráči nejvyšší úrovně, ale Pedriho výkony jsou na jeho věk neuvěřitelné a má před sebou gigantickou budoucnost. Jeho fotbalovou inteligenci má na dosah jen málo hráčů."

 


Zdroje: sport.es



Diskuze

Toto bol prestup tohto tisicrocia. Neexistuje momentalne lepsi mlady hrac do 20 rokov. Ten chlapec je zakladny kamen Barcelony na ktorom sa da postavit skvela buducnost. Za toento prestup si zasluzi Planes sochu. Lebo doteraz nam tie talenty vzdy niekto vyfukol.

26.02.2022, 12:42
cechoma Andreas

Přesně tak. Pedri, Frenkie, Gavi a Nico. V záloze máme neskutečnou budoucnost

26.02.2022, 17:10

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat