Raphinha: Určitě zůstanu v Barceloně

Raphinha: Určitě zůstanu v Barceloně

Budoucnost Raphinhy se v médiích často probírá, sám hráč se však k situaci již po několikáté vyjádřil a potvrdil, že z Barcelony odcházet nechce a doufá, že dodrží smlouvu, která je platná do roku 2027.

"Samozřejmě, že zůstanu v Barceloně," vysvětlil Raphinha v rozhovoru pro časopis Club del deportista.

"Mám tady smlouvu na mnoho let a doufám, že ji dodržím. Barcelona je město, které miluji. My Brazilci jsme tady velmi šťastní."

Křídelník je ke svým výkonům sebekritický, ale týmový výkon chválí:

"Prvních šest měsíců bylo pro mě těžkých. Na začátku sezóny jsem dával málo gólů a měl jsem málo asistencí. Později jsem se ale začal lépe adaptovat, spoluhráči mi velmi pomohli a dokázali jsme vyhrát Supercopu a LaLigu s poměrně velkým náskokem."

"Pro příští sezónu je našim cílem Liga mistrů. Pokud přijde hráč do Barcelony, musí být připraven vyhrát všechny trofeje, o které hraje."

Na závěr pochválil trenéra Xaviho:

"Máme trenéra, který dokonale zná způsob, jakým Barcelona hraje. Je to někdo, kdo zná klub zevnitř. Xavi věděl, co dokáže s tímto týmem udělat."




Diskuze

Reekwon
Senior editor

Dává to smysl, protože jsme za něho dali celkem dost a zřejmě by nepřišla nabídka, která by se nám vyplatila. Čekal jsem od něho ale trochu více. Jasně, není jednoduché se adaptovat na nový tým a na novou ligu, zvlášť když přicházíš s Leedsu, ale dají se nad tím asi přivřít oči s tím, že to byla první sezóna, někomu to může trvat i déle. Jenže v té nadcházející sezóně už to musí rozbalit, 7 ligových gólů vzhledem k tomu, kolik minut měl, je ohromně málo, i když pár z nich byly z kategorie důležitých. Celkově potřebujeme mnohem efektivnější ofenzívu v nové sezóně, protože ne vždy nám bude stačit pouze jeden gól na vítězství, jako tomu bylo letos. Pamatuji si na jeho fantastický gól v přípravě proti Realu Madrid, tam jsem si říkal, že tohle bude skvělý kauf, trošku nás tím opil, protože mám dojem, že za celou sezonu už nic podobného netrefil :D

16.06.2023, 11:37
Kamil87 Reekwon

Taky si myslím, že by byla škoda nechat ho jít...sice mi kolikrát přišlo, že je v zakončení zbrklý ale křídlo nesmíš posuzovat podle gólů...dnes už se kouká na mnohem víc at je to driblink přes jednoho hráče , stržení pohybu pro vytvoření prostoru pro spoluhráče, druhé asistence atd atd.

16.06.2023, 12:31
Reekwon Kamil87
Senior editor

On podle mě neexceloval ani v těch ostatních složkách hry, dribling to vůbec, měl velké problémy dostávat se 1on1 přes hráče. Proti Realu na Camp Nou myslím, proti němu hrál na beku Camavinga a totálně Raphinhu vymazal, ten se přes něho nedokázal dostat ani jednou. Celkově měl Raphinha problém s rychlými výpady po straně a jediné, co mu asi tak šlo, bylo vytváření nebezpečných situací. Musí na sobě do nové sezóny velmi výrazně zapracovat, ale Xavi si ho vybral, rozhodně mu z počtu minut neubere, takže bude mít dostatek šancí prokázat, že za ty peníze stál.

16.06.2023, 13:31

"Pro příští sezónu je našim cílem Liga mistrů”. Já bych bral jako úspěch i čtvrtfinále. 😀

17.06.2023, 07:13
Reekwon MarcoFCB
Senior editor

Vzledem k nedávným účastím, budu spokojený s postupem ze skupiny :D

17.06.2023, 10:31
tomise63 MarcoFCB

Snad se FCB dostane ze skupinové fáze a zanechá lepší herní dojem.

21.06.2023, 11:12

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat