Rayo Vallecano 1:2 FC Barcelona

Rayo Vallecano 1:2 FC Barcelona

Ke třetímu kolu ročníku 2024/25 španělské La Ligy zavítala katalánská Barcelona na neoblíbený stadion Raya Vallecana do Vallecas. Na tomto stadionu Blaugranas ve španělské nejvyšší soutěži nezvítězili od roku 2018. Tým trenéra Hansiho Flicka cestoval na předměstí Madridu posilněn zprávou o úspěšné registraci Daniho Olma. Ten byl zaregistrován z důvodu indispozice Andrease Christensena. 

Barça však do tohoto zápasu vstoupila naprosto katastrofálně. Katalánci absolutně nebyli schopni konkurovat vysokému presinku domácích, a když získali míč, za několik málo momentů jej vždy ztratili. Toto počínání bylo po zásluze potrestáno. V minutě deváté Unai López překonal na bližší tyč gólmana hostí ter Stegena, a domácí Rayo šlo do vedení. Barcelona se snažila na drtivý nástup reagovat, ale nebyla schopna do konce první půle vypracovat si vyloženou gólovou příležitost, kterou by mohla stav utkání vyrovnat. Zejména se pak nabízelo střídání Daniho Olma za Ferrana Torrese. 

Jak někteří Culers po tomto střídání volali, tak je Hansi Flick po poločasové pauze skutečně vyslyšel. Brazilec Raphinha se přesunul na levé křídlo, a nová posila Blaugranas na pozici ,,desítky" pod hrotového útočníka Roberta Lewandowského. A byl to právě Španěl Olmo, který ve druhé půli naprosto obrátil průběh zápasu na stranu hostí i přes to, že VAR a sudí Soto Grado ignorovali fakt, že byl jedním z domácí faulován v pokutovém území. Penalta se nepískala, VAR neintervenoval. To však Kataláncům chuť a elán na zvrácení zápasů nezkazilo.

Po hodině hry Raphinhy z levého křídla vysunul skvělou přihrávkou do pokutového území Pedriho, který levačkou na vzdálenější tyč Cardenasovy branky konečně srovnal stav utkání. Již za deset minut později jsme se už radovali, že gól Lewandowského otočil zápas, jenže VAR se záhadně probudil, a našel faul Julese Koundého na jednoho z domácích hráčů v situaci, který gólovému momentu polského útočníka předcházel. 

Jenže za dalších 10 minut si Olmo řekl takhle ne, a rázně určil další průběh utkání. Lamine Yamal mu v pokutovém území domácích vysunul míč, a bývalý hráč Dinama Záhřeb, nebo RB Lipsko se nemýlil, a taktéž jako jeho kolega ze zálohy Pedri levačkou na vzdálenější tyč zvrátil stav utkání na 1:2. Domácí se snažili ještě zejména pomocí standardních situací srovnat stav utkání, to se jim však i díky kompaktnosti defenzívy Barçy nepovedlo. 

Barcelona tak po šesti letech ve Vallecas po gólech Pedriho a Daniho Olma zvítězila i potřetí v nové sezóně 1:2. Další zápas Flickovy svěřence v rámci čtvrtého kola La Ligy čeká v sobotu od 17:00 na domácí půdě proti Realu Valladolid. 


Přehled utkání

27. srpna 2024, 21:30 Estadio de Vallecas Nova Sport 5

Rayo Vallecano

1 : 2 Cesar Soto Grado

FC Barcelona

Unai López (de Frutos) 9'  
Palazón 45+2'  
  60' Pedri (Raphinha)
Mumin 71'  
  82' Olmo (Yamal)
Ciss 88'  
Bernal 90+4'  
Sestava

Cardenas - Balliu, Lejeune, Mumim, Espino - Unai López (56' Ciss) , Valentin (68' Chavarría) - de Frutos (64' Gumbau), Palazón, García (56' Embarba) - Camello (64' Nteka)

Sestava

ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Martínez, Martín (64' Baldé) - Bernal, Pedri (90+1' Fermín) - Yamal (90+6' Víctor), Raphinha, Ferran (46' Olmo) - Lewandowski




Diskuze

Super, vyhráli jsme i třetí zápas, ale dnes to bylo náročné. Dani Olmo poprvé nastoupil a hned vstřelil vítězný gól Barcy, paráda. Je otázka, jak to vypadá s Pedrim a Bernalem, snad to nebude tak vážné.

28.08.2024, 00:06

Radost i hned vystřídal smutek, když se všude píše, že Marc Bernal má ACL a tedy konec sezóny. Takový skvělý hráč a na pozici co jsme nutně potřebovali. Odehral skvělé zápasy. Hodně síly do rekonvalescence! A teď mě zajímá, co bude. Potřebujeme záložníka, máme 2 zdravé stopery, náhradu za beky taky nemáme...

28.08.2024, 00:58

Ten žltý chuj by na dedine mal vybite zuby a prepuchnute pneumatiky. Strasna úroveň rozbodcu aj na 5. Ligu. Pravdepodobne musime kupit “6”” ku ale kde nato vezmeme

28.08.2024, 05:19

A pokračuje přetěžování mladých hráčů a takhle to dopadne. Přitom Casado na lavičce....

Bernal stejný zranění jak Gavi. Chvílema jsem si při jeho hře vzpomněl na Buse. Achjo.

Tak jen toho Yamala kdyby prosím nedávali do všech zápasů

28.08.2024, 06:53
Abcd44 cechoma

Souhlasím, že mladí hrajou extrémně. A hrozně doufám, že Lamine a nejlépe i Pedri budou o víkendu na lavičce.(Pau bohužel hrát musí, stopery taky nemáme). Jen je tento případ přetěžováním? Zrovna Marc hrál 3 soutěžní zápasy. Jasně, něco jiného byl Gavi, který hrál 50 zápasu v kuse. Ale tady nevíme, jestli je to přetěžováním. Špatný pohyb, došlap plus samozřejmě nějaká část může být přetížením. A to nekomentuju, že se nastavovalo 10min. Výkon obecně výkon tohoto rozhodčího je vždycky "zazitek". Kde byla červená na zákrok Pedriho? Ten neuznany gol po minimálním faulu. Ruka a penalta. Nic

28.08.2024, 16:30

Výsledek parádní, jen toho Bernala je škoda no. Jako mámě zraněných až až, ale můžeme na tom být stále ještě hůře. Třeba jako naše akademie. Ta má zraněných už 11. :(

28.08.2024, 08:38

První poločas mě trochu vyděsil, protože to vypadalo jako typický špatný venkovní zápas v chůzi a bez nápadů, ve druhém jsme naštěstí hodně zabrali a i navzdory sviňákovi Soto Gradovi zápas otočili.
Jinak bych rád podotkl, že Xavi už je pár měsíců pryč a zranění nejen že pokračují, ale ještě se množí a řekl bych že dokonce zhoršují. Já jenom, že Xavi podle mnohých údajně mohl za zranění i za složení týmu i za všechny přestupy, nic z toho se zatím Flickovi za vinu nedává. Uvidíme, co bude dál, ale výhry zatím krásné, k tomu nic :)

28.08.2024, 12:31

Hele sorry, ale zranění Bernala nemá s přetížením společnýho vůbec nic. Po 3 zápasech, přičemž první dva neodehrál ani celý, musí být borec ready jak nikdy. Tohle byl prostě badluck v souboji. Že měl být v tu dobu už 10 minut na lavičce, to je věc jiná.

28.08.2024, 17:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. RC Celta de Vigo 9
6. Deportivo Alavés 7
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
19. Pedri 2
57. Jules Koundé 1
58. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat