Rivaldo i Míchel Salgado se shodli: Real může Barceloně ublížit svými protiútoky

Rivaldo i Míchel Salgado se shodli: Real může Barceloně ublížit svými protiútoky

Vedle současných hráčů a trenérů z řad Barcelony i Realu Madrid se k dnešnímu hřebu první poloviny španělské ligové soutěže vyjádřili i muži z minulosti obou klubů. Konkrétně pak hovoříme o legendárním Brazilci Rivaldovi a dlouholetém zadákovi Bílého baletu Míchelu Salgadovi, kteří se před tímto zápasem sešli a probrali různé aspekty s ním spojené.

Rivaldo

El Clásico je vždy velmi obtížným zápasem a oba týmy jsou nyní v dobré formě. Jako vždy nelze zvolit favorita. Real Madrid může přijít na Camp Nou a vyhrát a Barcelona si musí dávat pozor, ať není z ničeho překvapená.

Sergio Ramos je dle mého názoru excelentním fotbalistou. Je to nejlepší střední obránce v historii Španělska a jeho hra se mi velmi líbí. Hraje za Real a tak je normální, že fanoušci Barcelony z toho nejsou příliš šťastní. Byl bych rád, kdyby Ramos hrál za Barcelonu. (úsměv) Domnívám se, že to je nemožné.

U Griezmanna je to podobná situace, jako s Coutinhem. Hráči jsou vedle Messiho a stanou se stydlivými, což je velmi špatné. Musíte hrát tak, jak jste hrál v předchozím klubu, dávat góly a být na hřišti rozdílovými. Při fotbalovém utkání nemůžete být stydliví a Griezmann musí za Barcelonu hrát tak, jako dříve hrával za Atlético. Pokud se to nestane, nepovede se mu v katalánském klubu nic velkého.

Míchel Salgado

Jak lze zastavit Messiho? To je těžká záležitost. Dokonce si pamatuji, jak Messi debutoval proti Realu se mnou. Nevěděli jsme, odkud ten chlapec pochází a všechny nás překvapil. Je velmi obtížné jej bránit individuálně a jde mnohem více o systém. Nyní se Messiho hra značně vyvinula a to i díky věku. Teď operuje i na ostatních plochách na hřišti a aplikuje odlišné dávky energie. Dokáže však vyhrávat zápasy a to je nejhlavnější věcí. Myslím si, že jde více o celý systém, než aplikaci individuálního bránění.

Mám slabost pro Sergia Busquetse. Je to fotbalista, který je podceňován a nejvíce jsem překvapen tím, že lidé spojení s fotbalem jej nedokáží dostatečně ocenit. Nezískává žádné ocenění a domnívám se, že by měl být prakticky pokaždé v nejlepší jedenáctce roku.

Oba týmy začaly tuto sezonu se vzestupy i pády a rovněž se musí dodat, že úroveň ligy se vyrovnává. Musíte ocenit i ostatní týmy. V posledních zápasech lze vidět lepší výsledky pro Barcu i Real a očekávám vyrovnané střetnutí. Rovněž se domnívám, že rychlé protiútoky v podání hráčů Realu dokáží Barceloně velmi ublížit. Doufám, že královský celek zvítězí 1:2.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat