Ronald Araújo: Považuji se za lídra bez ohledu na to, zda pásku nosím, nebo ne

Ronald Araújo: Považuji se za lídra bez ohledu na to, zda pásku nosím, nebo ne

Po odchodu Sergia Busquetse a Jordiho Alby čeká barcelonský tým volba nových kapitánů. Mezi čtveřicí nadále zůstanou Roberto a ter Stegen, tým však musí vybrat další dva. Ronald Araújo je díky svým vůdcovským schopnostem jedním z kandidátů.

"Být kapitánem tohoto týmu je vždy záležitost hrdosti, ale není to jen na mně. Považuji se za vůdce bez ohledu na to, zda pásku nosím, nebo ne. Považuji se za rozeného vůdce a tak to bude vždy," řekl po prvním tréninku v Los Angeles.

"Cítím se jako důležitý hráč a myslím si, že to šlo v minulé sezóně vidět. Musím si to udržet a pomoci týmu. Musíme mít lepší sezónu než loni. Přicházejí důležití hráči, kteří nám pomohou a věříme, že budeme lepší."

Araújo se v dubnu dohodl na prodloužení smlouvy do roku 2026, ale tato smlouva zatím nebyla zaregistrována:

"Jsem velmi klidný. Při prodloužení smlouvy jsem ukázal, že tady chci být a teď je to práce klubu."

Krátce hovořil také o Messim:

"Byl jsem nadšený, když byla šance, že by se k nám vrátil. Přeji mu všechno nejlepší. Je v dobrém klubu a na pěkném místě. Všichni chceme, aby se měl dobře, protože ho milujeme."

Na závěr nechtěl příliš komentovat slova prezidenta Laporty, který uvedl, že podle něj má Barcelona lepší tým než Real Madrid:

"Mají skvělý tým a vždycky to dokazovali. Myslím si, že budou za každé situace bojovat, ale my se musíme soustředit na sebe. Jestli máme lepší kádr? Musíme to dokázat na hřišti."

 


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Ono jihoameričané jsou všichni vůdčí osobnosti,asi víte jak to myslím.Někdo si myslí,že když pořád mluví s rozhodčím a teatrálně gestikuluje je vůdce,Araújo zatím nic moc nedokázal(tím neříkám,že je špatný).Možná by to chtělo víc sebereflexe,tu ale postrádá velká většina jihoameričanů.V B týmu možná byl vůdčí typ?Nevím,ale FCB má zatím kapitána Ter Stegena(Sergio,Jordi skončili a Roberto nebude v základu).Já si myslím,že jeden z kandidátů na kapitána FCB bude také Ilkay(i když ještě nic neodehral),který "šéfoval" MC a získal mnoho titulů a trofejí.Byla by to rarita v La lize(cizinec,nováček v týmu).I Guardiola říkal,že Ilkay je přirozený vůdce,tahoun,střelec.I když nemluví ,dovede většinu strhnout k mimořádným výkonům.V City získal vše.Teď je před ním další výzva v FCB.

21.07.2023, 09:37
MazanyHrac tomise63

Nesouhlasím, vliv Araucha na hru je působivý. Pro mě jsou nejlepšími kandidáty na kapitána F. De jong, Marc a právě Araucho, případně ještě Leva jako čtvrtá volba.

21.07.2023, 18:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat