ROZHODUJÍCÍ PRVNÍ POLOČAS

ROZHODUJÍCÍ PRVNÍ POLOČAS

Vítězství 5:0 proti Realu Betis v lednu je nejlepším příkladem toho, jak Barcelona soupeře unaví už během prvního poločasu a v druhém jej zlomí. Rakič tehdy otevřel skóre zápasu a dvě branky pak přidal Suárez a dvě i Messi. 

Něco podobného udělali i na Santiago Bernabeu Madridu (3:0). Pokud do toho zahrneme všechny soutěže, tak 51 z 83 branek padlo v druhém poločase, to jsou skoro dvě třetiny. "Všechny týmy dávají více gólů v druhé polovině zápasu, týmy se unaví, zlomí je to a góly přicházejí," řekl v rozhovoru Valverde. Teď to ale Messi a spol dělají naopak. Rozhodnou zápasy v prvním poločase a v druhém zpomalí tempo. 

Od bezgólové remízy s Getafe Barca odehrála osm zápasů a kromě jednoho se jim vždy podařilo skórovat v prvním poločase. Výjimka je zápas osmifinále Ligy mistrů s Chelsea na Stamford Bridge, kdy Messi po Willianově brance vyrovnával až po přestávce. V sedmi zápasech se to ale podařilo dříve.

Proti Eibaru skóre otevřel Suárez a zápas skončil 2:0, proti Gironě už bylo v prvním poločase za stavu 4:1 o výhře prakticky rozhodnuto. S Las Palmas se Barceloně podařilo uhrát pouze remízu 1:1, gól ale padl zase v prvním poločase. Proti Atleticu Messi skóroval před přestávkou. Proti Malaze, Chelsea a Bilbau na domácí půdě se Kataláncům podařilo dát vždy dvě branky během prvních minut zápasu a pak tempo zvolnili. Uvidíme, jakým způsobem budou probíhat následující utkání.    


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Mně se ty vypuštěný druhý poločasy ale vůbec nelíbí :(

21.03.2018, 08:17

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat