SALA DE PRENSA: INIESTA BUDE ODPOČÍVAT

SALA DE PRENSA: INIESTA BUDE ODPOČÍVAT

Máme tu opět rychlý přehled novinek, který nepotěší především ty z nás, kteří se chystáme na zápas proti Seville - v akci totiž nejspíš neuvidíme našeho kapitána.

Andrés Iniesta léčí zranění stehna, které jej připravilo už o zápas s Athleticem a Olympiakosem, a podle deníku SPORT jej na hřiště nepustí ani proti Seville. Rekonvalescence sice probíhá bez problémů, klub však nechce Iniestův návrat uspěchat, aby tak zbytečně neriskoval. Barcelonský kapitán by neměl odcestovat ani na reprezentační sraz, který je na programu příští víkend.

Messi odehraje za Argentinu pouze jeden zápas

Argentinu čekají přátelské zápasy proti Rusku a Nigérii, Messi však nastoupí jen proti Rusům. Leo je známý tím, že chce hrát ve všech zápasech, Sampaoli si však uvědomuje, že i on někdy potřebuje odpočívat. Ví také o náročném programu Barcelony, a Messi se proto po prvním zápase může z reprezentačního srazu vrátit. 

Fanoušci Olympiakosu děkovali Valverdemu

Ernesto Valverde strávil v Řecku tři roky jako trenér Olympiakosu a fanoušci tam na něj nezapomněli. Na stadionu Georgiose Karaiskakise byl vřele přivítán a už před zápasem byl připraven transparent: "Ernesto, děkujeme za všechno."

Je libo selfie s Messim?

Během zápasu proti Olympiakosu došlo k překvapivému momentu. Jeden z fanoušků přiběhl k Messimu, aby ho objal, což ještě není tak neobvyklé. Překvapivé však bylo, že jej okamžitě nezasypali členové ochranky a spokojený fanda si v klidu odkráčel na své místo. Toho v druhém poločase využil i další fanoušek, který si s Messim dokonce stihl vyfotit selfie. Podobné jednání by v zájmu bezpečnosti hráčů mělo vést k uzavření stadionu, příště by se totiž nemuselo jednat o "hodné" fanoušky.

 Jak Dani Alves málem podepsal s Realem a Liverpoolem

Brazilský obránce v rozhovoru pro FourFourTwo popisoval, jak jeho kariéra mohla vypadat úplně jinak.

"Byli jsme s Liverpoolem v pokročilých fázích vyjednávání, ale důvod, proč jsem s nimi nakonec nepodepsal, sám neznám. Nebyl jsem jediný, kdo vyjednávání vedl, zastupovali mě i jiní lidé."

"Něco podobného se později stalo s Chelsea a Realem Madrid. Myslím, že nakonec to dobře dopadlo pro mě i pro Barcelonu, protože jsem pak mohl psát historii na Camp Nou."

A proč vlastně odcházel ze Sevilly? "Chtěl jsem vyhrávat to, co jsem v Seville bohužel vyhrát nemohl. Byli jsme blízko, ale nemám rád, když jsem blízko."

"Šest měsíců poté se otevřelo přestupové okno a dozvěděl jsem se o zájmu Barcelony. Řekl jsem, že bych tam chtěl hrát, a to kvůli historii brazilských hráčů, kteří tam hráli, kvůli velikosti klubu a kvůli stylu hry."

"Byl to úspěch a vždycky budu vděčný Pepu Guardiolovi, Txiki Begiristainovi a Joanu Laportovi za to, že mi dali šanci stát se tak velkou hvězdou."

Juventus podal nabídku za Rafinhu

Juventus už po brazilském záložníkovi pokukuje delší dobu a podle Sportmediaset se teď dokonce rozhodl k předložení oficiální nabídky na lednový přestup. Rafinha si je dobře vědom toho, že jeho budoucnost v Barceloně je komplikovaná a že v Itálii má větší šanci na to stát se pravidelným členem základní sestavy. Prezident Bartomeu je za nabídky na Rafinhu rád, je tedy o to pravděpodobnější, že se Brazilec bude v zimě stěhovat.

PSG chce Coutinha

V posledních době to vypadalo, že Philippe Coutinho je blízko přestupu do Barcelony, kde by měl podle katalánských médií odejít za 150 milionů už v lednu. Nyní se však objevily zprávy o tom, že do hry o brazilského záložníka se zapojilo i PSG. Podle Telefootu byl sportovní ředitel PSG Antero Henrique spatřen v Londýně při jednání s Coutinhovým agentem Kiou Joorabchianem. Bavit se měli o Brazilcově letním přestupu, PSG totiž věří, že v lednu nemá žádný klub šanci. PSG nahrává do karet Neymar, který je Coutinhovým dobrým kamarádem a mohl by při vyjednávání sehrát klíčovou roli. Francouzský klub by musel přebít nabídku Barcelony ve výši 138 milionů euro, kterou Liverpool v létě odmítl.

Casillas: El Clásico s Mourinhem bylo jako Star Wars

Bývalý brankář Realu Madrid promluvil o extrémně vypjatých utkáních mezi Realem a Barcelonou v době, kdy Real trénoval velký oblíbenec fanoušků Barcelony - Mourinho.

"(Smích) Kdo byli ti dobří a kdo byli ti špatní... A kdo z těch dobrých, nebo o kterých jsme si to aspoň mysleli, byli na temné straně... Kdo byl na světlé straně... Bylo to něco jako ze Star Wars."

Neymar lituje svého odchodu z Barcelony

Informoval o tom sportovní program La Porteria, vysílaný na katalánském televizním kanálu Betevé. Neshody mezi Neymarem a Edinsonem Cavanim obletěly snad celý fotbalový svět, k tomu se přidala červená karta, kterou Neymar obdržel v zápase proti Marseille a podle všeho není Brazilec spokojen ani s metodami Unaie Emeryho. Nepozdávají se mu zdlouhavé video analýzy a ani Neymarův doprovod v podobě jeho přátel se prý v Paříži necítí dobře. Neymar má prý navíc určitá privilegia, která se zase nelíbí zbytku šatny PSG.

Naproti tomu Barceloně brazilský křídelník, alespoň co se výsledků týká, nechybí - Barcelona je zatím neporažená ve všech soutěžích a vybudovala si silnou pozici v La Lize i Lize mistrů.


Zdroje: sport-english.com, marca.com, as.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Aspoň uvidíme Paulinha smiley smiley

02.11.2017, 10:19
Tarja Migueli

Super...! smiley Já se uklidňovala tím, že aspoň bude hrát Sergi a on se zraní...smiley

02.11.2017, 11:00

Z odchovanců jsou mi nejsympatičtější Iniesta a Roberto 😒 na oba jsem se těšil. Takže Semedo Pique Umtiti Alba - Raketa Sergo Paulinho - Deulefou Suarez Messi. Max Denis místo Deulefeua 🙂

02.11.2017, 12:18

Gaymar lituje svého odchodu, ovšem to mě upřímně velmi těší smileysmiley

03.11.2017, 16:09

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat