SALA DE PRENSA: POHODA, KLÍDEK

SALA DE PRENSA: POHODA, KLÍDEK

Barcelonská "omladina" společně s několika zkušenějšími kolegy splnila úkol v Murcii na jedničku a odvezla si jasnou výhru. Vytěžovanější hráči celý týden normálně trénují, někteří však dostali volno, které využili k cestování. Pojďme si shrnout to, co během pohárového týdne stálo za řeč.

21 debutantů za posledních 5 let

Barcelona by měla být klubem, který těží ze své vyhlášené akademie a využívá jejích hráčů, jako tomu bylo pod Guardiolou či Cruyffem. V posledních letech počet debutantů vzrostl, minimum z nich se však stalo stálými členy prvního týmu. Jejich místa zabrali takoví hráči jako André Gomes, Paco alcácer či Arda Turan.

Pod Tatou Martiem dostali šanci Patric, Adama a Dongou, všichni tři už ale klub opustili. Luis Enrique nechal debutovat 16 hráčů, pouze Munir se Sandrem však dostali více šancí a i ti už jsou pryč. Dalšími debutanty byli Jordi Masip, Carbonell, Marlon, Borja Lopez, Nili, Samper, Edgar Ie, Halilovic, Gumbau, Aitor a Camara, ti všichni odešli hledat štěstí jinde. Pod Luchem debutovali také Alena, Kaptoum a Cardona, kteří jsou jako jediní ještě v rezervě.

Nejnovějšími přírůstky na seznamu debutantů jsou Jose Arnaiz a Cucurella, kteří si tento týden zahráli v poháru. Především Arnaiz pak zaujal, kromě povedeného výkonu se prezentoval také krásným gólem.

Arnaiz si svůj debut navždy zapamatuje

"Na tento zápas nikdy nezapomenu. Představte si, debutoval jsem a dal jsem gól. Bylo to neuvěřitelné, přesně o tom sníte, když jste malí. Nemohlo to být lepší, začal jsem dobře a doufám, že v tom budu pokračovat."

"Začal jsem normálně, ale dostal jsem se do hry a měl jsem docela dobrý druhý poločas. Trenér nám říkal, ať hrajeme v klidu a bereme to jako normální zápas. To nejlepší, co se fotbalistovi může stát, je debutovat s těmito lidmi."

Alcácer byl rád za gól i výhru

"Je dobré hrát a pomoci týmu góly. Jsem rád, že jsem skóroval, ale ještě radši jsem za výhru."

"Byl to ošidný zápas, Murcia věděla, jak na nás hrát, zvláště při protiútocích. Jsou silní vzadu a dobře zorganizovaní. Když jsme v první půli dali gól, nechali nám v té druhé více prostoru."

"Je dobré, že hráči z béčka hrají a dávají do toho 100 %, protože to motivuje také nás."

Valverde spokojen s výkony

"Byl to typický pohárový zápas, soupeř doufal, snažil se nás zastavit zhuštěním pole a držel se své strategie. Ze začátku to bylo těžké, ale díky ubývajícím silám a naší kombinaci jsme dokázali skórovat a ve druhém poločase jsme přidali další góly. Oni měli také nějaké šance."

"Jose Arnaiz si věří v soubojích 1 na 1 a pomohl mu také gól. Pro hráče béčka je dobré hrát, čelit takovým situacím a poradit si s nimi. Je to první krok. Uvidíme, jestli nám můžou pomoci i v dalších zápasech."

"Paco Alcácer je vždy na místě, dobře se pohybuje mezi stopery. Snažíme se posílat mu pasy mezi ně a jsem za něj rádi, protože nám pomohl."

Vermaelen za Barcelonu nastoupil po 591 dnech

Thomas Vermaelen si v letošní sezóně za Barcelonu zahrál jen v přátelských zápasech a od jeho posledního soutěžního zápasu uplynul již 1 rok, 7 měsíců a 12 dní. Loňskou sezónu strávil na hostování v AS Řím a za Barcelonu naposled hrál 12. března 2016 v ligovém zápase proti Granadě. Celkově má na kontě 22 startů za Barçu - 1 v první sezóně, 20 ve druhé a ten z úterý, připsal si také jeden gól.

Yerry Mina dal Barceloně ultimátum

Kolumbijského obránce a jeho okolí začíná znepokojovat situace ohledně jeho budoucnosti, hráč by totiž rád věděl, kde bude v lednu hrát. Barcelona se rozhodla využít opci na jeho koupi, nemá však jasno v tom, jestli chce hráče přivést v lednu nebo až v létě.

Klub si není jistý, zda by se Mina dokázal rychle přizpůsobit na evropský fotbal, což se však nelíbí Jairu Minovi - Yerriho strýci a zároveň manažerovi. "Nemůžou mít pochyby. Pokud Yerryho chtějí, skvělé. Pokud ne, není problém, máme další zájemce. Pep Segura by se měl rozhodnout! Už rok a půl máme pochybnosti. Vyřešíme to, pokud jej nechtějí, půjde do jiného klubu."

Gabri odešel do Sionu

Gabri Garcia se vzdal trenérského postu v Juvenilu A a rozhodl se přijmout nabídku švýcarského Sionu. Odchází s ním i jeho pravá ruka Albert Jorquera a trenér brankářů Sergi Ucles. Jejich náhradníky oznámí Barcelona během následujících několika dní.

Camp Nou Grifols?

Camp Nou by od příští sezóny mohl dostat "příjmení" Grifols podle přední farmaceutické společnosti, se kterou je prý Barcelona v pokročilých fázích vyjednávání ohledně sponzorství stadionu. Třicetiletý kontrakt by Barceloně vynesl přes 400 milionů euro. Samotná společnost však tyto informace v dnešním prohlášení popřela.

Tři roky od debutu Suáreze

Včera tomu byly tři roky, co Luis Suárez poprvé nastoupil za Barcelonu. Po odpykání trestu od FIFA na něj čekal zápas proti úhlavnímu rivalovi Barcelony, který bohužel skončil prohrou 3:1. To však nakonec Suáreze příliš mrzet nemuselo, ligový titul (a nejen ten) totiž nakonec získala Barcelona.

Luisitovi tři roky v číslech: 124 branek, 158 zápasů, 11. nejlepší střelec klubu, 9 titulů včetně treble, Zlatá kopačka za sezónu 2015/16


Zdroje: sport-english.com, dailymail.co.uk



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat