Šest možných soupeřů v Evropské lize. Jak dopadne zrádný los?

Šest možných soupeřů v Evropské lize. Jak dopadne zrádný los?

Dobrodružství v Lize mistrů skončilo. FC Barcelona však bude na jaře pokračovat ve vyřazovací fázi Evropské ligy. Narazit může na šestici soupeřů a my si seřadíme všechny týmy od nejlepších po nejhorší. Shrneme si tak zároveň nejlepší možný scénář pro pondělní los.

1. Neapol

Bezpochyby nejtěžší los, pokud tým Luciana Spallettiho v nadcházejících měsících neutrpí pokles formy. Neapol nějakou dobu byl ve vedení Serie A, než je AC Milan sesadil z pomyslného trůnu. Každopádně je jasné, proč přišli o vedoucí pozici vzhledem k počtu zraněných hráčů: Kalidou Koulibaly, Fabian Ruiz, Lorenzo Insigne a Victor Osimhen.

2. Lazio

I když se italský tým pohybuje v lize u osmé pozice, jsou známi jako zkušení účastníci Evropské ligy, kteří se v sezóně 2017/18 dostali do čtvrtfinále. Navíc se do skupinové fáze dostali hned šestkrát v poslední dekádě. Jejich sílu kádru není třeba rozvádět: Ciro Immobile, Sergej Milinkovic-Savic nebo Pedro. Další složitý soupeř pro Xaviho svěřence.

3. Rangers

Úřadující skotští šampioni se po odchodu Stevena Gerrarda opravdu netrápí. Bývalý hráč Barcelony Giovanni van Bronckhorst je dovedl k vítězné sérii v lize a zajistil si bod proti Lyonu, což je docela působivé. Nizozemský trenér strávil čtyři roky po boku Xaviho v Barceloně a rozhodně zná DNA Blauganas. Rozhodně by byl dobře připraven na vzájemný střet.

4. Braga

Portugalci jsou v ligové tabulce výrazně za Portem, Benficou nebo Sportingem. Ale jsou také týmem, který může způsobit mnoho problémů. Braga prohrála od srpna pouze jeden ligový zápas a byla to očekávaná prohra na venkovním hřišti proti Benfice. Bývalý barcelonský hráč Abel Ruiz je jedním z útočníků Bragy – extra motivace se prosadit do sítě Katalánců, poté co mu nedali příležitost.

5. Dynamo Záhřeb

Přestože Chorvaté nejsou silní jako Neapol nebo Lazio, vybudovali tým, který je schopen uspět jak v Evropské nebo Konferenční lize. V minulé sezóně senzačně vyřadili Tottenham Hotspur po neuvěřitelné akci Mislava Oršiče. Až pět jejich hráčů tvoří chorvatský národní tým.

6. Olympiacos

Jako obvykle si řecký celek vede velmi dobře v domácí soutěži, zatím má sezónu bez porážky, ale počítání v Evropské lize není tak uspokojivé. Ve skupině z šesti zápasů třikrát prohráli a hrozilo jim, že se dále neprobojují. Kromě Mathieua Valbueny a Tomáše Vaclíka nemají v týmu žádné velká jména.

 

Souhlasíte s hodnocením? Jakého soupeře byste chtěli, aby Barcelona dostala?


Zdroje: tribuna.com



Diskuze

Hodnocení fajn, no kromě Neapole se nikoho nebojím. Možná snad ještě Lazia, trošku... smiley
Přál bych si pochopitelně co nejslabšího. Třeba ten Záhřeb se zdá být snadný k poražení. Vždyť jsou až 4. v chorvatské lize, to není soupeř pro nás. Ale abych se nemýlil...
Do jarní Evropské ligy se může stát moc věcí, přestupové okno může karty všelijak zamíchat. Můžeme na tom být líp, ale taky hůř.. Kohokoliv dostaneme, toho musíme zkrátka porazit. I prohra ve finále bude pro mě neúspěch a zklamání.

11.12.2021, 21:55
David Kvapil MilanBalage

Jak píšeš, ta Itálie je dost zrádná vzhledem k naší situaci. Pokud chceme alespoň nějaký restart, musíme projít přes všechny týmy. Hratelné jsou.

12.12.2021, 09:44

Kdybych si mohl vybrat tak rangers. Mozna pireus. Chorvati jsou vyrazne lepsi nez tito 2

12.12.2021, 09:17

Pokud EL vyhrajeme, bude vypadnutí z LM nakonec pozitivní záležitost. Pokud budou všichni zdraví (což ale pochybuji), tak na výhru máme

12.12.2021, 10:25

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat