Setién o trénování Messiho: Je to hráč, kterému moc nemusíte říkat, co má dělat

Setién o trénování Messiho: Je to hráč, kterému moc nemusíte říkat, co má dělat

V exkluzivním rozhovoru s BarcaTV se nový trenér barcelonského áčka Quique Setién přiznal, jak Messiho obdivuje a jaká je to výzva jej trénovat. Trenér už v květnu loňského roku prohlásil, že až Messi skončí s fotbalem, bude navždy plakat.  

"Teď se pro mě mění hodně věcí, musím Messiho začít vnímat jinak. Když máte takového hráče v týmu, musíte se opravdu snažit o to, aby ze sebe na hřišti dostal to nejlepší a zůstal šťastný."

"Musíte být schopni pochopit, jak důležitý je, a to nejen pro klub, ale i pro spoluhráče. Abych byl upřímný, je to hráč, kterému toho moc říkat nemusíte. Když ho pozorujete na tréninku, tak je neuvěřitelně znát, jak je soutěživý. Je to něco, co se těžce vysvětluje, ale je to opravdu úžasné."

Quique v Messiho chvále pokračoval i dále:

"Musím souhlasit se vším, co se o něm říká, protože věřím, že dokáže opravdu hodně ovlivnit každý zápas. Má schopnosti, které žádný hráč v historii neměl. Alespoň ne z těch, které jsem doteď mohl sledovat."

"Během zápasu je velmi důležitý, a to opravdu v každém z nich. Je to unikátní hráč. Nevěřím, že je ještě někdy budeme moct sledovat někoho, kdo mu bude podobný. Dělá všechno dobře a také trenéry dělá lepšími. Barceloně získává trofeje a jiné týmy o ně připravuje. Je úžasný."

Setién je sedmý trenér, pod kterým Messi v barcelonském áčku hraje, a to v tomto pořadí: Frank Rijkaard, Pep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martinez, Luis Enrique a Ernesto Valverde. Uvidíme, jak nový kouč Messiho ovlivní a jak pod ním Argentinec herně poroste. 


Zdroje: www.tribuna.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat