Setién spoustu věcí chválil, Martínez lamentoval nad vyloučením a tvrdil, že Barcelona nepotřebuje takovou pomoc

Setién spoustu věcí chválil, Martínez lamentoval nad vyloučením a tvrdil, že Barcelona nepotřebuje takovou pomoc

Svůj premiérový mač na barcelonské lavičce má za sebou Quique Setién a po výhře 1:0, kteoru zařídil Leo Messi, bere jeho mančaft i první tři body do tabulky a to hned na úvod jarní části španělské nejvyšší soutěže. V pozápasovém hodnocení ale nešetřil ani kritikou, stejně jako jeho včerejší protivník, Diego Martínez, jenž kritizoval druhou žlutou kartu pro jednoho z jeho borců.

Quique Setién

Myslím si, že si tým zaslouží dobré ohodnocení. V prvním poločase nám scházela efektivita, Granada dobře bránila a nebylo to pro nás snadné. K tomu navíc nebylo dobré počasí – foukal vítr, hřiště bylo suché a to zpomalilo hru. Jsem potěšen, jelikož protivník vystřelil jednou v prvním poločase a podruhé v druhém, kdy trefil tyč po naší ztrátě. Podle mého jsme udělali spoustu věcí dobře a doufám, že naše hra bude plynulejší a budeme efektivnější před bránou.

Když se soupeři uzavřou, není to lehké a potřebujete najít řešení, abyste jim dokázali ublížit. Někdy hrajete krátce, jindy hlouběji. Ansu a Antoine měli zabíhat za záda stoperů, ale často se jim to nedařilo. Chceme hrát dobře a máme 4 nebo 5 důležitých předpokladů, které si musíme v průběhu utkání udržet. Dnes (vyjádření proběhlo v neděli, pozn. přek.) to podle mého vyšlo a v první řadě se nám dařilo v aktivitě po ztrátě míče.

Uvidíme, jak to bude vypadat časem. V první půli byli protivníci svěžejší, v druhé už více znavení a k tomu hráli v deseti. Messi udělal to, co dělá celý svůj život, to je realita. Některé zápasy takto vypadají – tým je zablokovaný, schází mu inspirace a na konci objeví vždy nějaká skvělá akce. Arturo to zahrál skvěle a snažili jsme se o podobné akce i v prvním poločase, nicméně z nich nic nevzešlo. Když ale Messi dostane míč, má vysokou procentuální úspěšnost.

Diego Martínez

Ta druhá karta byla podle mého příliš přísná. Ve stejné minutě nedostal Vidal žlutou a je to obtížné. Mých hráčů je mi líto, Barcelona nepotřebuje takovou pomoc. Musíte přijmout tento výsledek. Tým hrál z duše a co mě bolí nejvíce je vyloučení Germána za hřiště. Ještě jsem ten zákrok neviděl, ale nejvíce mě zabolí, kdybychom prohráli i příští týden.

Mohli jsme lépe zahrát v útoku, ale nebylo by fér poukazovat na chyby hráčů. Vždy, když jsou na míči hráči Barcelony, se věci komplikují. Celou dobu měli míč na svých kopačkách a hodně vysoko tlačili, ale my jsme byli jsme soustředění. Hrají hodně na první dotyk a dělají všechno přesně. Když mají svůj den, jsou nezastavitelní. Nechtěl jsem být tolik bez míče, ale proti Barceloně to jinak nejde.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Villarreal CF 14
5. Athletic Club 13
6. RCD Mallorca 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
64. Jules Koundé 1
65. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat